© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lososova pita s špinačo

Lososova pita s špinačo

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lososova pita s spinaco

Sestavine

  • 350 g razvaljanega listnatega testa
  • 1 rumenjak za premaz
  • 2 lososova fileja brez kože
  • 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
  • 1 žlica zrnate gorčice
  • velika pest mlade špinače
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 350 g razvaljanega listnatega testa
  • 1 rumenjak za premaz
  • 2 lososova fileja brez kože
  • 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
  • 1 žlica zrnate gorčice
  • velika pest mlade špinače

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C, nizek pekač obložimo s papirjem za peko. Razvaljano testo položimo na papir za peko, ga rahlo zarežemo centimeter od robov, notranjost vsepovsod prebodemo z vilicami, rob pa premažemo z rumenjakom. Pečemo ga 15 minut, da naraste in je skoraj pečeno.

2

Medtem položimo lososova fileja v posodo, primerno za mikrovalovno pečico, pokrijemo s prosojno kuhinjsko folijo in ju 2 minuti kuhamo pri največji jakosti. (Lahko pa ju zavijemo v aluminijasto folijo in 8 do 10 minut pečemo v klasični pečici). Počakamo 1 do 2 minuti, da se losos ohladi, in ga natrgamo na primerne kose. V skledici zmešamo smetano z gorčico, solimo in popramo.

3

Testo vzamemo iz pečice in sredino poravnamo s hrbtno stranjo žlice. Premažemo ga s smetanovo omako, nato pa obložimo s špinačo in lososom. Postavimo nazaj v pečico in pečemo še 5 minut, da se testo do konca speče in lepo porumeni. Pito postrežemo z najljubšo solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.