
Kaj boste skuhali danes?
Čarovniška jajčka
Konec meseca nas čaka najstrašnejša noč v letu. Naj bo tokrat manj grozljiva in bolj ustvarjalna, predvsem pa okusna!
Čarovniška jajčka
Konec meseca nas čaka najstrašnejša noč v letu. Naj bo tokrat manj grozljiva in bolj ustvarjalna, predvsem pa okusna!

Sestavine
- 6 jajc
- 1 žlica kisle smetane
- 2 žlički gorčice
- sol in poper
- mleta sladka ali ostra paprika (po okusu)
- 18 izkoščičenih črnih oliv

Poznate trgačo? Najboljša je v družbi zelja, krompirja in fižola
Na Dolenjskem se prave domače jedi začnejo preprosto. Ko se vse pristne sestavine skuhajo skupaj v enem loncu, zadiši daleč naokrog in vse vabi k mizi.

Ta jesenska juha s tortelini bo postala vaša nova najljubša
TikTok je dobil novo jesensko uspešnico – juho s tortelini, ki spominja na lazanjo! Kremasta, dišeča in neverjetno tolažilna jed, popolna za hladne dni.

Od zdrobovih do jajčnih: žličniki, ki jih imamo vsi radi
Rezanci, fritati, zlate kroglice, seveda, a ko zadiši po domači juhi, ne gre brez rahlih žličnikov.
Sestavine
- 6 jajc
- 1 žlica kisle smetane
- 2 žlički gorčice
- sol in poper
- mleta sladka ali ostra paprika (po okusu)
- 18 izkoščičenih črnih oliv
Postopek
Jajčka 10 minut kuhamo v vodi, ki le rahlo vre. Nato jih takoj prelijemo z mrzlo vodo, da se kuhanje ustavi in se jajca ohladijo. Olupimo jih in po dolgem razpolovimo.
Pripravimo nadev. Iz beljakov previdno vzamemo ali iztisnemo polovice rumenjakov. Damo jih v manjšo skledo in zdrobimo z vilicami. Dodamo še kislo smetano in gorčico ter solimo in popramo po okusu. Vse skupaj dobro premešamo.
Nadev zajemamo z žličko in z njim nadevamo beljake. Malo nadeva prihranimo za okras in ga damo v malo prozorno vrečko, ki ji odrežemo vogalček. Nadevana jajčka posujemo z mleto papriko (sladko ali ostro – glede na to, kdo so naši jedci), nato na vsakega položimo olivo. Iz preostalih šestih oliv izrežemo krila in ušesa za netopirje, lahko pa tudi noge za pajke, hrošče in druge 'strašne' živali. Z nadevom v vrečki jim nabrizgamo še oči in jih do postrežbe shranimo v hladilnik.
Priljubljeni recepti
Sendvič po italijansko
Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.
Pečen piščanec s koromačem in olivami
Pečen piščanec za popolno nedeljsko kosilo