© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čarovniška jajčka

Konec meseca nas čaka najstrašnejša noč v letu. Naj bo tokrat manj grozljiva in bolj ustvarjalna, predvsem pa okusna!

Čarovniška jajčka

Konec meseca nas čaka najstrašnejša noč v letu. Naj bo tokrat manj grozljiva in bolj ustvarjalna, predvsem pa okusna!

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 6 jajc
  • 1 žlica kisle smetane
  • 2 žlički gorčice
  • sol in poper
  • mleta sladka ali ostra paprika (po okusu)
  • 18 izkoščičenih črnih oliv

Sestavine

  • 6 jajc
  • 1 žlica kisle smetane
  • 2 žlički gorčice
  • sol in poper
  • mleta sladka ali ostra paprika (po okusu)
  • 18 izkoščičenih črnih oliv

Postopek

1

Jajčka 10 minut kuhamo v vodi, ki le rahlo vre. Nato jih takoj prelijemo z mrzlo vodo, da se kuhanje ustavi in se jajca ohladijo. Olupimo jih in po dolgem razpolovimo.

2

Pripravimo nadev. Iz beljakov previdno vzamemo ali iztisnemo polovice rumenjakov. Damo jih v manjšo skledo in zdrobimo z vilicami. Dodamo še kislo smetano in gorčico ter solimo in popramo po okusu. Vse skupaj dobro premešamo.

3

Nadev zajemamo z žličko in z njim nadevamo beljake. Malo nadeva prihranimo za okras in ga damo v malo prozorno vrečko, ki ji odrežemo vogalček. Nadevana jajčka posujemo z mleto papriko (sladko ali ostro – glede na to, kdo so naši jedci), nato na vsakega položimo olivo. Iz preostalih šestih oliv izrežemo krila in ušesa za netopirje, lahko pa tudi noge za pajke, hrošče in druge 'strašne' živali. Z nadevom v vrečki jim nabrizgamo še oči in jih do postrežbe shranimo v hladilnik.

Priljubljeni recepti

Bananin kolač z javorovim sirupom

Najboljši je še topel

1 h 30 min
Enostavno

Sendvič po italijansko

Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.

5 min
Enostavno

Pečen piščanec s koromačem in olivami

Pečen piščanec za popolno nedeljsko kosilo

1 h 50 min
Enostavno

Polnjene paprike v pečici

Poletna klasika, ki smo jo zasukali nekoliko drugače

1 h 30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.