
Kaj boste skuhali danes?
Dišeča drevesca
Dišeča drevesca

Sestavine
- 300 g mehkega masla
- 200 g rjavega sladkorja
- 2 žlički mletega cimeta
- 1 žlička sveže zmletega ingverja
- ¼ žličke mletih nageljnovih žbic
- ½ žličke mletega muškatnega oreška
- ščepec soli
- 1 žlička mandljeve arome
- 3 žlice mleka
- 480 g moke
beljakova glazura za okras
- 1 beljak
- sladkor v prahu

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 300 g mehkega masla
- 200 g rjavega sladkorja
- 2 žlički mletega cimeta
- 1 žlička sveže zmletega ingverja
- ¼ žličke mletih nageljnovih žbic
- ½ žličke mletega muškatnega oreška
- ščepec soli
- 1 žlička mandljeve arome
- 3 žlice mleka
- 480 g moke
beljakova glazura za okras
- 1 beljak
- sladkor v prahu
Postopek
Maslo zmešamo s sladkorjem, začimbami, mandljevo aromo in mlekom v kremno zmes. Nato z rokami vgnetemo moko. Testo zavijemo v folijo in ga damo za nekaj ur v hladilnik. Testo razvaljamo 3 do 4 mm debelo in z modelčkom za kekse izrežemo drevesca. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 10 do 15 minut.
Glazuro pripravimo tako, da beljak zmešamo z metlico za sneg in med stalnim mešanjem dodamo toliko presejanega sladkorja v prahu, da dobimo precej čvrsto maso, ki pa jo še vedno lahko dobro brizgamo. Ohlajene kekse okrasimo z beljakovo glazuro.
Nasvet
Da bi se glazura lepo svetila, vmešamo vanjo dve do tri kapljice limonovega soka.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zeleni gaspačo
Zelena različica klasične španske hladne juhe. S cvetličnimi ledenimi kockami je še posebno lepa.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer