© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dišeča drevesca

Dišeča drevesca

Čas priprave 50 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 40–60 piškotov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bildflug

Sestavine

  • 300 g mehkega masla
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 1 žlička sveže zmletega ingverja
  • ¼ žličke mletih nageljnovih žbic
  • ½ žličke mletega muškatnega oreška
  • ščepec soli
  • 1 žlička mandljeve arome
  • 3 žlice mleka
  • 480 g moke

beljakova glazura za okras

  • 1 beljak
  • sladkor v prahu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300 g mehkega masla
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 1 žlička sveže zmletega ingverja
  • ¼ žličke mletih nageljnovih žbic
  • ½ žličke mletega muškatnega oreška
  • ščepec soli
  • 1 žlička mandljeve arome
  • 3 žlice mleka
  • 480 g moke

beljakova glazura za okras

  • 1 beljak
  • sladkor v prahu

Postopek

1

Maslo zmešamo s sladkorjem, začimbami, mandljevo aromo in mlekom v kremno zmes. Nato z rokami vgnetemo moko. Testo zavijemo v folijo in ga damo za nekaj ur v hladilnik. Testo razvaljamo 3 do 4 mm debelo in z modelčkom za kekse izrežemo drevesca. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 10 do 15 minut.

2

Glazuro pripravimo tako, da beljak zmešamo z metlico za sneg in med stalnim mešanjem dodamo toliko presejanega sladkorja v prahu, da dobimo precej čvrsto maso, ki pa jo še vedno lahko dobro brizgamo. Ohlajene kekse okrasimo z beljakovo glazuro.

Nasvet

Da bi se glazura lepo svetila, vmešamo vanjo dve do tri kapljice limonovega soka.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.