Kaj boste skuhali danes?
Limonovo-borovničeve rezine
Fine rezine za popoldansko razvajanje ob skodelici kave
Limonovo-borovničeve rezine
Fine rezine za popoldansko razvajanje ob skodelici kave
Sestavine
- 165 g moke
- 100 g masla
- 50 g sladkorja
- 1–2 žlici mleka
limonovo-borovničeva obloga
- 150 g borovnic
- 330 g sladkorja
- naribana lupinica in sok 4 bio limon
- 4 razžvrkljana jajca
- 125 g moke
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 165 g moke
- 100 g masla
- 50 g sladkorja
- 1–2 žlici mleka
limonovo-borovničeva obloga
- 150 g borovnic
- 330 g sladkorja
- naribana lupinica in sok 4 bio limon
- 4 razžvrkljana jajca
- 125 g moke
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C (ali na 170 °C z ventilacijo). Kvadraten pekač (22 x 22 cm) namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko, tako da gleda čez rob.
Moko in maslo damo v multipraktik in zmešamo, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo sladkor in še nekajkrat pomeljemo, nato dodamo še 1 do 2 žlici mleka in zmešamo le toliko, da se testo poveže. Stresemo ga v pekač in potlačimo s hrbtno stranjo žlice. Pečemo ga 20 minut ali toliko časa, da se zlato rjavo zapeče, nato ga pustimo, da se ohladi. Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo).
Medtem borovnice v multipraktiku zmeljemo v pire, ki ga pretisnemo skozi sito. Damo ga v kozico s 30 g sladkorja in nežno kuhamo, da se sladkor stopi, nato ga pustimo vreti 3 do 4 minute, da se zgosti. Pustimo, da se pire nekoliko ohladi.
Borovničev pire namažemo na testo. Limonovo lupinico in sok stepemo z razžvrkljanimi jajci ter preostalim sladkorjem, da dobimo rahlo in penasto zmes, nato postopoma vmešamo moko. Maso nalijemo na borovničev pire in pečemo 20 do 25 minut, da se ravno strdi. Pustimo, da se v pekaču popolnoma ohladi, nato narežemo na kose.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Beli fižol s tunino
Fižol je ena najbolj priljubljenih stročnic na svetu in brez dvoma pomemben sooblikovalec prehranske kulture Slovencev.
Čokoladna torta brez moke
Čokoladna torta za vse, tudi za tiste, ki jih gluten ovira pri uživanju pregrešnih sladic.