
Limonovi kolački z makom
Priznajte, da ste se jih v istem hipu, ko ste jih zagledali, odločili narediti! So brezmejno očarljivi.
Limonovi kolački z makom
Priznajte, da ste se jih v istem hipu, ko ste jih zagledali, odločili narediti! So brezmejno očarljivi.

Sestavine
- 220 g moke
- 170 g rjavega sladkorja
- lupina 2 limon
- 1 žlica popraženih makovih semen
- 3 jajca
- 100 g navadnega jogurta
- 170 g stopljenega in rahlo ohlajenega masla
krema
- 220 g zmehčanega masla
- 400 g presejanega sladkorja v prahu
- sok 1 limone
- nekaj kapljic rumene jedilne barve
- okrasne rožice iz sladkorja za okras

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 220 g moke
- 170 g rjavega sladkorja
- lupina 2 limon
- 1 žlica popraženih makovih semen
- 3 jajca
- 100 g navadnega jogurta
- 170 g stopljenega in rahlo ohlajenega masla
krema
- 220 g zmehčanega masla
- 400 g presejanega sladkorja v prahu
- sok 1 limone
- nekaj kapljic rumene jedilne barve
- okrasne rožice iz sladkorja za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač za mafine z 12 vdolbinami obložimo s papirnatimi modelčki. V veliki skledi zmešamo moko, sladkor, limonovo lupino in makova semena. V drugi skledi stepemo jajca, ki jih zmešamo z jogurtom. Jajčno mešanico vlijemo v suhe sestavine, dodamo še stopljeno maslo in vse skupaj z metlico ali kuhalnico zmešamo, da dobimo gladko testo. Razdelimo ga v luknjice v pekaču in pečemo 20 do 22 minut. Zobotrebec, s katerim preverimo, če so kolački pečeni, mora ostati čist, ko ga izvlečemo iz pečenega kolačka. Kolačke 5 minut ohlajamo v pekaču, nato pa jih zvrnemo na kuhinjsko mrežo in popolnoma ohladimo.
Pripravimo še oblogo tako, da v veliki skledi stepamo maslo, da postane zelo mehko. Nato mu postopoma vtepemo še sladkor v prahu in limonov sok. Primešamo še malo rumene jedilne barve in kremo napolnimo v brizgalno vrečko z večjim zvezdastim nastavkom.
Z brizgalno vrečko okrasimo kolačke tako, da vrečko držimo skoraj popolnoma navpično in približno 1 centimeter nad kolačkom. Najprej v krogu nabrizgamo kremo po zunanjem robu kolačka. Nato nabrizgamo manjši krog v tem večjem, med njima ne sme biti vrzeli, tako nadaljujemo vse do sredine kolačka. S kremo nabrizgamo še preostale kolačke, nato jih okrasimo s sladkornimi rožicami ali s kakšno drugo dekoracijo.