
Kaj boste skuhali danes?
Limonovi kolački z makom
Priznajte, da ste se jih v istem hipu, ko ste jih zagledali, odločili narediti! So brezmejno očarljivi.
Limonovi kolački z makom
Priznajte, da ste se jih v istem hipu, ko ste jih zagledali, odločili narediti! So brezmejno očarljivi.

Sestavine
- 220 g moke
- 170 g rjavega sladkorja
- lupina 2 limon
- 1 žlica popraženih makovih semen
- 3 jajca
- 100 g navadnega jogurta
- 170 g stopljenega in rahlo ohlajenega masla
krema
- 220 g zmehčanega masla
- 400 g presejanega sladkorja v prahu
- sok 1 limone
- nekaj kapljic rumene jedilne barve
- okrasne rožice iz sladkorja za okras

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 220 g moke
- 170 g rjavega sladkorja
- lupina 2 limon
- 1 žlica popraženih makovih semen
- 3 jajca
- 100 g navadnega jogurta
- 170 g stopljenega in rahlo ohlajenega masla
krema
- 220 g zmehčanega masla
- 400 g presejanega sladkorja v prahu
- sok 1 limone
- nekaj kapljic rumene jedilne barve
- okrasne rožice iz sladkorja za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač za mafine z 12 vdolbinami obložimo s papirnatimi modelčki. V veliki skledi zmešamo moko, sladkor, limonovo lupino in makova semena. V drugi skledi stepemo jajca, ki jih zmešamo z jogurtom. Jajčno mešanico vlijemo v suhe sestavine, dodamo še stopljeno maslo in vse skupaj z metlico ali kuhalnico zmešamo, da dobimo gladko testo. Razdelimo ga v luknjice v pekaču in pečemo 20 do 22 minut. Zobotrebec, s katerim preverimo, če so kolački pečeni, mora ostati čist, ko ga izvlečemo iz pečenega kolačka. Kolačke 5 minut ohlajamo v pekaču, nato pa jih zvrnemo na kuhinjsko mrežo in popolnoma ohladimo.
Pripravimo še oblogo tako, da v veliki skledi stepamo maslo, da postane zelo mehko. Nato mu postopoma vtepemo še sladkor v prahu in limonov sok. Primešamo še malo rumene jedilne barve in kremo napolnimo v brizgalno vrečko z večjim zvezdastim nastavkom.
Z brizgalno vrečko okrasimo kolačke tako, da vrečko držimo skoraj popolnoma navpično in približno 1 centimeter nad kolačkom. Najprej v krogu nabrizgamo kremo po zunanjem robu kolačka. Nato nabrizgamo manjši krog v tem večjem, med njima ne sme biti vrzeli, tako nadaljujemo vse do sredine kolačka. S kremo nabrizgamo še preostale kolačke, nato jih okrasimo s sladkornimi rožicami ali s kakšno drugo dekoracijo.