© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Malinove linške rezine

Malinove linške rezine

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 9–12 rezin
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lemon bars, raspberry linzer slice, toffee nut squares

Sestavine

  • 175 g moke
  • 50 g riževe moke
  • 85 g rjavega sladkorja
  • 140 g hladnega masla
  • 1 žlica mleka
  • 1 žlička mletega cimeta
  • ½ žličke mletih nageljnovih žbic
  • 8 žlic malinove marmelade
  • 2 žlički sladkorja

Sestavine

  • 175 g moke
  • 50 g riževe moke
  • 85 g rjavega sladkorja
  • 140 g hladnega masla
  • 1 žlica mleka
  • 1 žlička mletega cimeta
  • ½ žličke mletih nageljnovih žbic
  • 8 žlic malinove marmelade
  • 2 žlički sladkorja

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Plitev kvadraten pekač s stranico 21 ali 22 cm obložimo s papirjem za peko. V skledo damo navadno in riževo moko, sladkor in na kocke narezano maslo, ki ga s prsti vgnetemo v suhe sestavine, da dobimo fino drobtinasto zmes. Z jedilnim nožem vmešamo mleko, nato pa še cimet in nageljnove žbice. Tri četrtine mešanice damo v pekač in ga enakomerno pritisnemo ob dno. Pečemo 15 do 20 minut, da se zlato rjavo in hrustljavo speče.

2

V skledici zmešamo marmelado, da jo malo razrahljamo, nato z njo premažemo pečeno testo. Nanj nadrobimo preostalo mešanico za testo in pečemo še 5 do 10 minut, da se posip zlato rjavo obarva. Posujemo z 2 žlicama sladkorja in pustimo, da se v pekaču ohladi, nato narežemo na rezine.

Priljubljeni recepti

Rdeč vinski žele

Vinski žele za piko na i k slastni pojedini

25 min
Enostavno

Topla solata s peresniki

Testeninsko solato si je možno pripraviti že v naprej.

20 min
Enostavno

Kozice na žaru s pikantnim zeliščnim maslom

S čilijem, limeto in koriandrom

25 min
Enostavno

Pisana domača čokolada

V pisano domačo čokolado lahko pretopite preostanek velikonočnih jajčk in zajčkov

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.