© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Karamelne rezine z oreški

Karamelne rezine z oreški

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 rezin
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Slices_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 175 g moke
  • 50 g riževe moke
  • 85 g rjavega sladkorja
  • 140 g hladnega masla
  • 1 žlica mleka
  • 25 g bučnih semen in še malo za posip
  • 250 g mešanih oreškov (mi smo uporabili pistacije, makadamije in lešnike)
  • 300 g karamelne omake
  • 3 žlice moke
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 175 g moke
  • 50 g riževe moke
  • 85 g rjavega sladkorja
  • 140 g hladnega masla
  • 1 žlica mleka
  • 25 g bučnih semen in še malo za posip
  • 250 g mešanih oreškov (mi smo uporabili pistacije, makadamije in lešnike)
  • 300 g karamelne omake
  • 3 žlice moke

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Plitev kvadraten pekač s stranico 21 ali 22 cm obložimo s papirjem za peko. V skledo damo navadno in riževo moko, sladkor in na kocke narezano maslo, ki ga s prsti vgnetemo v suhe sestavine, da dobimo fino drobtinasto zmes. Z jedilnim nožem vmešamo mleko. Mešanico stresemo v pekač in jo enakomerno pritisnemo ob dno. Pečemo 15 do 20 minut, da se zlato rjavo zapeče.

2

Vzamemo iz pečice in temperaturo zmanjšamo na 180 °C. V skledi zmešamo bučna semena, oreške, karamel in moko. Karamelno mešanico enakomerno razporedimo po še vročem pečenem testu, posujemo z dodatnimi bučnicami in pečemo še 8 do 10 minut. Pustimo, da se pecivo ohladi v pekaču, nato ga narežemo na kvadrate.

Karamelna omaka

250 g sladkorja stresemo v ponev z debelim dnom, primešamo 4 žlice vode in pristavimo na srednje močan ogenj, da se sladkor raztopi. Moč ognja povečamo, sladkor pa naj 4 do 5 minut brbota, da dobimo karamelo. Odstavimo z ognja in previdno vmešamo 50 g masla in 1,5 dl sladke smetane. Pustimo, da se ohladi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.