© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pisani čokoladni piškoti z imeni

Pisani čokoladni piškoti z imeni

Čas priprave 1 h + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 10–12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Snezene-kepe-z-brusnicami_PS2_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 50 g masla
  • 120 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 100 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • ½ žličke pecilnega praška

okras

  • 350 g sladkorja v prahu
  • 3 žlice pomarančnega soka
  • sladkorni posip, pisani bomboni
  • sladkorno pisalo
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 50 g masla
  • 120 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 100 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • ½ žličke pecilnega praška

okras

  • 350 g sladkorja v prahu
  • 3 žlice pomarančnega soka
  • sladkorni posip, pisani bomboni
  • sladkorno pisalo

Postopek

1

Maslo segrejemo na sobno temperaturo in ga v dovolj veliki skledi z električnim mešalnikom stepemo s sladkorjem. Dodamo jajce in ga stepemo. V skledo presejemo še moko s kakavom in pecilnim praškom. Mešamo, da dobimo gosto homogeno testo.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Z rokami iz mase oblikujemo 10 do 12 kroglic in jih položimo na nizek pekač, obložen s papirjem za peko. Z dlanjo jih sploščimo tako, da dobimo okrogle piškote, debele približno pol centimetra. Pečemo jih 12 do 15 minut, pustimo 10 minut ohlajati na pekaču, nato pa jih popolnoma ohladimo na kuhinjski rešetki.

3

Medtem sladkor zmešamo s pomarančnim sokom, da dobimo gost preliv, s katerim premažemo ohlajene piškote. Rob okrasimo s sladkornim posipom ali bomboni in počakamo, da se vse skupaj utrdi. Nato s sladkornim pisalom po sredini vsakega piškota napišemo ime gosta, ki ga želimo obdariti. Ko se okras dobro utrdi, piškote zavijemo.

Priljubljeni recepti

Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo

Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.

15 min
Enostavno

Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom

Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih

1 h 10 min
Enostavno

Postrv v sirovem ovoju

Postrv s hrustljavo skorjico za večer v sproščeni družbi

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.