
Kaj boste skuhali danes?
Pisani čokoladni piškoti z imeni
Pisani čokoladni piškoti z imeni

Sestavine
- 50 g masla
- 120 g sladkorja
- 1 jajce
- 100 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ½ žličke pecilnega praška
okras
- 350 g sladkorja v prahu
- 3 žlice pomarančnega soka
- sladkorni posip, pisani bomboni
- sladkorno pisalo

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 50 g masla
- 120 g sladkorja
- 1 jajce
- 100 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ½ žličke pecilnega praška
okras
- 350 g sladkorja v prahu
- 3 žlice pomarančnega soka
- sladkorni posip, pisani bomboni
- sladkorno pisalo
Postopek
Maslo segrejemo na sobno temperaturo in ga v dovolj veliki skledi z električnim mešalnikom stepemo s sladkorjem. Dodamo jajce in ga stepemo. V skledo presejemo še moko s kakavom in pecilnim praškom. Mešamo, da dobimo gosto homogeno testo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Z rokami iz mase oblikujemo 10 do 12 kroglic in jih položimo na nizek pekač, obložen s papirjem za peko. Z dlanjo jih sploščimo tako, da dobimo okrogle piškote, debele približno pol centimetra. Pečemo jih 12 do 15 minut, pustimo 10 minut ohlajati na pekaču, nato pa jih popolnoma ohladimo na kuhinjski rešetki.
Medtem sladkor zmešamo s pomarančnim sokom, da dobimo gost preliv, s katerim premažemo ohlajene piškote. Rob okrasimo s sladkornim posipom ali bomboni in počakamo, da se vse skupaj utrdi. Nato s sladkornim pisalom po sredini vsakega piškota napišemo ime gosta, ki ga želimo obdariti. Ko se okras dobro utrdi, piškote zavijemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zeleni gaspačo
Zelena različica klasične španske hladne juhe. S cvetličnimi ledenimi kockami je še posebno lepa.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer