
Kaj boste skuhali danes?
Pisani čokoladni piškoti z imeni
Pisani čokoladni piškoti z imeni

Sestavine
- 50 g masla
- 120 g sladkorja
- 1 jajce
- 100 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ½ žličke pecilnega praška
okras
- 350 g sladkorja v prahu
- 3 žlice pomarančnega soka
- sladkorni posip, pisani bomboni
- sladkorno pisalo

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 50 g masla
- 120 g sladkorja
- 1 jajce
- 100 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ½ žličke pecilnega praška
okras
- 350 g sladkorja v prahu
- 3 žlice pomarančnega soka
- sladkorni posip, pisani bomboni
- sladkorno pisalo
Postopek
Maslo segrejemo na sobno temperaturo in ga v dovolj veliki skledi z električnim mešalnikom stepemo s sladkorjem. Dodamo jajce in ga stepemo. V skledo presejemo še moko s kakavom in pecilnim praškom. Mešamo, da dobimo gosto homogeno testo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Z rokami iz mase oblikujemo 10 do 12 kroglic in jih položimo na nizek pekač, obložen s papirjem za peko. Z dlanjo jih sploščimo tako, da dobimo okrogle piškote, debele približno pol centimetra. Pečemo jih 12 do 15 minut, pustimo 10 minut ohlajati na pekaču, nato pa jih popolnoma ohladimo na kuhinjski rešetki.
Medtem sladkor zmešamo s pomarančnim sokom, da dobimo gost preliv, s katerim premažemo ohlajene piškote. Rob okrasimo s sladkornim posipom ali bomboni in počakamo, da se vse skupaj utrdi. Nato s sladkornim pisalom po sredini vsakega piškota napišemo ime gosta, ki ga želimo obdariti. Ko se okras dobro utrdi, piškote zavijemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo
Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom
Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih