© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ingverjevi dvojni piškoti z limonovim maskarponejem brez glutena

Ingverjevi dvojni piškoti z limonovim maskarponejem brez glutena

Čas priprave 40 min + 4h počivanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 12–15 piškotov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 100 g stopljenega masla
  • 50 g svetlo rjavega sladkorja
  • 100 g svetlega sladkorja muskovado
  • 25 g melase
  • 1 veliko jajce
  • 1⁄2 žličke vaniljeve arome
  • 1⁄4 žličke sode bikarbone
  • 175 g brezglutenske moke
  • 1 žlica ingverja v prahu
  • 1⁄2 žličke mletega črnega popra
  • 1⁄4 žličke mletega muškatnega oreška
  • 1⁄4 žličke mletih nageljnovih žbic
  • 1⁄4 žličke strtega kardamoma (iz 3 strokov)
  • 75 g sladkorja demerara

nadev

  • 175 g maskarponeja
  • 85 g limonove marmelade

Sestavine

  • 100 g stopljenega masla
  • 50 g svetlo rjavega sladkorja
  • 100 g svetlega sladkorja muskovado
  • 25 g melase
  • 1 veliko jajce
  • 1⁄2 žličke vaniljeve arome
  • 1⁄4 žličke sode bikarbone
  • 175 g brezglutenske moke
  • 1 žlica ingverja v prahu
  • 1⁄2 žličke mletega črnega popra
  • 1⁄4 žličke mletega muškatnega oreška
  • 1⁄4 žličke mletih nageljnovih žbic
  • 1⁄4 žličke strtega kardamoma (iz 3 strokov)
  • 75 g sladkorja demerara

nadev

  • 175 g maskarponeja
  • 85 g limonove marmelade

Postopek

1

Najprej naredimo testo za piškote. Maslo, obe vrsti sladkorja, melaso, jajce in vaniljevo aromo damo v večjo skledo in gladko razmešamo z električnim mešalnikom. V drugi skledi zmešamo preostale sestavine razen sladkorja demerara. Suhe sestavine dodamo jajčni mešanici in zmešamo v lepljivo testo. Pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in vsaj za 4 ure postavimo v hladilnik.

2

Pečico segrejemo na 180 °C in dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Testo razdelimo na kroglice, velike približno za žlico, in jih povaljamo v sladkorju demerara. Položimo jih na pekača kakih 2,5 cm narazen.

3

Piškote pečemo približno 14 minut oziroma tako dolgo, da samo malo porjavijo ob robu. Na sredi peke položaj pekačev zamenjamo. Piškoti naj se 10 minut ohlajajo na pekačih, šele nato jih prenesemo na kuhinjsko mrežico, kjer naj se do konca ohladijo.

4

Za nadev v skledi gladko razmešamo maskarpone in limonovo marmelado. Z njo napolnimo vrečko za brizganje, na katero smo namestili navaden okrogel nastavek. Na polovico piškotov nabrizgamo kremo in jo pokrijemo s preostalo polovico piškotov. V tesno zaprti posodi se bodo v hladilniku ohranili 3 do 4 dni. Nekoliko se bodo zmehčali in dobili teksturo kolača, a ne bodo nič manj slastni.

Mletje začimb

Če imamo mlinček za začimbe ali kavo, v njem lahko zmeljemo poper, muškatni orešek, nageljnove žbice in kardamomova semena; lahko pa jih tudi zdrobimo v možnarju.

Priljubljeni recepti

Hrustljavi mangovi piškoti

Slastni tropski piškoti

30 min
Enostavno

Hrustljavi sladki vaflji

Sladki vaflji, ki vam bodo polepšali jutro.

Enostavno

Hruškova solata z radičem in sirom z modro plesnijo

Hruške lahko kombiniramo tudi v solatah

15 min
Enostavno

Čokoladni tartufi z meto in čilijem

Enostavne okusne čokoladne kroglice

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.