© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Limonova krema

Limonovo kremo uporabimo za torte, kolače, piškote, pite ... Če jo zmešamo s stepeno sladko smetano, pa jo lahko postrežemo tudi v kozarčku.

Limonova krema

Limonovo kremo uporabimo za torte, kolače, piškote, pite ... Če jo zmešamo s stepeno sladko smetano, pa jo lahko postrežemo tudi v kozarčku.

Čas priprave 20 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 kozarček (približno 200 g)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
limonova krema

Sestavine

  • limonova lupina in sok 2 limon
  • 100 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 2 jajci
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • limonova lupina in sok 2 limon
  • 100 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 2 jajci

Postopek

1

Nastrgano limonovo lupino, limonov sok, sladkor in maslo damo v nepregorno skledo in jo namestimo nad kozico z vodo, ki narahlo vre. Občasno pomešamo, dokler se maslo ne stopi.

2

Nato z majhno metlico ali vilicami vmešamo razžvrkljani jajci. Vse skupaj na kuhalniku nežno mešamo kakih 10 minut, dokler se ne zgosti v kremo.

3

Kuhano kremo pretlačimo skozi cedilo v čist lonček, da odstranimo koščke limonove lupine, nato jo nalijemo v sterilizirane kozarčke. V hladilniku se ohrani 2 tedna.

Nasvet

Z limonovo kremo lahko popestrimo torte, kolače, piškote, pite in druge sladice. Če jo zmešamo s stepeno sladko smetano, pa je lahko tudi odlična sladica na žličko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.