© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Limonina krema

Preprosta osvežilna krema, ki v hladilniku zdrži dva tedna, a jo boste gotovo uporabili prej - za nadeve pit in tort, v palačinkah, na sestavljenih piškotih, v sladicah v kozarcu ali namazano na rezino kruha.

Limonina krema

Preprosta osvežilna krema, ki v hladilniku zdrži dva tedna, a jo boste gotovo uporabili prej - za nadeve pit in tort, v palačinkah, na sestavljenih piškotih, v sladicah v kozarcu ali namazano na rezino kruha.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 200 g
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
limonova krema

Sestavine

  • lupina in sok 2 limon
  • 100 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 2 jajci
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • lupina in sok 2 limon
  • 100 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 2 jajci

Postopek

1

Nastrgano limonovo lupino in sok ter sladkor in maslo damo v nepregorno skledo in jo namestimo nad kozico z vodo, ki narahlo vre. Občasno pomešamo, dokler se maslo ne stopi. Nato z majhno metlico ali vilicami vmešamo razžvrkljani jajci. Vse skupaj na kuhalniku nežno mešamo kakih 10 minut, dokler se ne zgosti v kremo.

2

Kuhano kremo pretlačimo skozi cedilo v čist lonček, da odstranimo koščke limonove lupine, nato jo nalijemo v sterilizirane kozarčke. V hladilniku se ohrani 2 tedna.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.