Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
Ko se zunaj ohladi, v kuhinji pa zadiši po pečenem mesu in karameliziranih jabolkih, vemo, da je čas za pravo jesensko udobje na krožniku. Glazirani svinjski zrezki z jabolki so jed, ki združuje vse, kar imamo radi v tem letnem času – toplino, bogat okus in prijetno sladkobo.
Skrivnost njihovega čara je v kontrastu: mehko, sočno meso, nežno popečeno do zlate skorjice, in rahlo karamelizirana jabolka, ki jedi dodajo naravno sladkobo in aromo. Vse skupaj zaokroži omaka, pripravljena iz marmelade in kapljice kisa, ki poskrbi za popolno ravnotežje med sladkim in kiselkastim.
Kako pripraviti meso, da bo popolno
Za res sočne zrezke uporabite kakovostno svinjino, najbolje zarebrnice ali kare brez kosti. Pred peko jih pustite 15–20 minut na sobni temperaturi, da se meso sprosti in se enakomerno zapeče.
Za lepo zapečeno skorjico uporabite vročo ponev ali litoželezno posodo in dodajte le toliko olja, da se meso rahlo sveti. Zrezke po peki pustite nekaj minut počivati, preden jih prelijete z omako, tako bodo mehkejši in okusnejši.
To je jed, ki je hkrati preprosta in elegantna ter dovolj posebna, da jo lahko postrežete ob nedeljskem kosilu ali prazničnem druženju, a tako nezahtevna, da jo z malo truda pripravite tudi sredi tedna.
Zraven se odlično poda krompirjev pire ali pečena zelenjava iz pečice – od buče do korenja. Za piko na i pa dodajte še svež listič timijana ali vejico rožmarina.
Recept vas čaka tukaj:
Krompirjev pire s sirom (pommes aligot)
Krompirjev pire in stopljen sir - dve klasiki, ki pobožata, združeni v eno jed.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se