Kaj boste skuhali danes?
Lešnikovi vogalčki
Lešnikovi vogalčki so skoraj obvezna popestritev prazničnih pladnjev s pecivom
Lešnikovi vogalčki
Lešnikovi vogalčki so skoraj obvezna popestritev prazničnih pladnjev s pecivom
Sestavine
testo
- 15 dag gladke moke
- 5 dag masla
- 7 dag sladkorja v prahu
- 1 jajce
- poravnana žlička pecilnega praška
- vrečka vaniljinega sladkorja
obloga
- 20 dag mletih lešnikov
- 1 vaniljin sladkor
- 2 žlici ruma
- 10 dag zmehčane margarine
- 10 dag sladkorja v prahu
čokoladni preliv
- 30 dag jedilne čokolade
- 3 dag rahlo zmehčane margarine
- marmelada za premaz
- papir za peko
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
testo
- 15 dag gladke moke
- 5 dag masla
- 7 dag sladkorja v prahu
- 1 jajce
- poravnana žlička pecilnega praška
- vrečka vaniljinega sladkorja
obloga
- 20 dag mletih lešnikov
- 1 vaniljin sladkor
- 2 žlici ruma
- 10 dag zmehčane margarine
- 10 dag sladkorja v prahu
čokoladni preliv
- 30 dag jedilne čokolade
- 3 dag rahlo zmehčane margarine
- marmelada za premaz
- papir za peko
Postopek
Vse sestavine za testo na delovni površini na hitro zgnetemo in pustimo na hladnem počivati približno 30 minut. Medtem pripravimo oblogo tako, da vse sestavine dobro premešamo.
Testo razvaljamo na papirju za peko na 1 cm debelo in ga damo na pekač. Na tanko ga namažemo z marmelado. Enakomerno ga obložimo z oblogo, jo rahlo pritisnemo na testo in pečemo v vnaprej segreti pečici na 180 °C približno 10 do 15 minut.
Pečeno pecivo rahlo ohladimo, nato pa narežemo na kvadrate velike 4 × 4 cm, te pa na polovice, da dobimo trikotnike.
Za čokoladni preliv nad soparo raztopimo čokolado z margarino in v preliv namočimo vogalčke trikotnikov.
Orehovi vogalčki
Namesto z lešniki lahko oblogo pripravimo tudi z orehi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem
Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere