© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena jabolka s pomarančnim nadevom

Preprost sadni posladek

Pečena jabolka s pomarančnim nadevom

Preprost sadni posladek

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecena-jabolka-s-pomarancnim-nadevom-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 srednje velika kiselkasta jabolka
  • 2 pomaranči
  • 4 žlice pomarančne marmelade
  • 60 g nasekljanih pistacij
  • 1,25 dl belega vina
  • 4 žlice mandljevih palčk
  • 1 kozarček jabolčnega žganja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 srednje velika kiselkasta jabolka
  • 2 pomaranči
  • 4 žlice pomarančne marmelade
  • 60 g nasekljanih pistacij
  • 1,25 dl belega vina
  • 4 žlice mandljevih palčk
  • 1 kozarček jabolčnega žganja

Postopek

1

Jabolka operemo, dobro osušimo, razpolovimo in s kroglastim nožem izdolbemo peščišča. Pomaranči olupimo in filetiramo (z ostrim nožem s posameznih krhljev odstranimo belo kožico). Pomarančne fileje narežemo na majhne kose, sok pa prestrežemo.

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Narezane pomarančne krhlje, pomarančno marmelado, jabolčno žganje in pistacije dobro zmešamo. S pripravljeno mešanico napolnimo jabolka, jih zložimo v pekač in potresemo z mandljevimi palčkami.

3

Jabolka postavimo v ogreto pečico in jih pečemo približno 20 minut. Na koncu prilijemo belo vino in zavremo, da se strjeni sok od pečenja razpusti. S tem sokom prelijemo jabolka in jih še vroča ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.