
Sestavine
- 4 srednje velika kiselkasta jabolka
- 2 pomaranči
- 4 žlice pomarančne marmelade
- 60 g nasekljanih pistacij
- 1,25 dl belega vina
- 4 žlice mandljevih palčk
- 1 kozarček jabolčnega žganja

Jajčevci malo drugače: recepti za omako, namaz in žar
Zakaj bi jih zgolj ocvrli, ko pa lahko z jajčevci napravimo še toliko drugih slastnih jedi!

Sladkajte se, kot so se nekoč prefinjeni dunajski meščani
Torta Eszterhazy je elegantna sladica za posebne priložnosti. Priprava je poseben izziv, a oh, rezultat je tako zelo vreden truda.

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.
Sestavine
- 4 srednje velika kiselkasta jabolka
- 2 pomaranči
- 4 žlice pomarančne marmelade
- 60 g nasekljanih pistacij
- 1,25 dl belega vina
- 4 žlice mandljevih palčk
- 1 kozarček jabolčnega žganja
Postopek
Jabolka operemo, dobro osušimo, razpolovimo in s kroglastim nožem izdolbemo peščišča. Pomaranči olupimo in filetiramo (z ostrim nožem s posameznih krhljev odstranimo belo kožico). Pomarančne fileje narežemo na majhne kose, sok pa prestrežemo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Narezane pomarančne krhlje, pomarančno marmelado, jabolčno žganje in pistacije dobro zmešamo. S pripravljeno mešanico napolnimo jabolka, jih zložimo v pekač in potresemo z mandljevimi palčkami.
Jabolka postavimo v ogreto pečico in jih pečemo približno 20 minut. Na koncu prilijemo belo vino in zavremo, da se strjeni sok od pečenja razpusti. S tem sokom prelijemo jabolka in jih še vroča ponudimo.