
Sestavine
- 4 srednje velika kiselkasta jabolka
- 2 pomaranči
- 4 žlice pomarančne marmelade
- 60 g nasekljanih pistacij
- 1,25 dl belega vina
- 4 žlice mandljevih palčk
- 1 kozarček jabolčnega žganja

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
- 4 srednje velika kiselkasta jabolka
- 2 pomaranči
- 4 žlice pomarančne marmelade
- 60 g nasekljanih pistacij
- 1,25 dl belega vina
- 4 žlice mandljevih palčk
- 1 kozarček jabolčnega žganja
Postopek
Jabolka operemo, dobro osušimo, razpolovimo in s kroglastim nožem izdolbemo peščišča. Pomaranči olupimo in filetiramo (z ostrim nožem s posameznih krhljev odstranimo belo kožico). Pomarančne fileje narežemo na majhne kose, sok pa prestrežemo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Narezane pomarančne krhlje, pomarančno marmelado, jabolčno žganje in pistacije dobro zmešamo. S pripravljeno mešanico napolnimo jabolka, jih zložimo v pekač in potresemo z mandljevimi palčkami.
Jabolka postavimo v ogreto pečico in jih pečemo približno 20 minut. Na koncu prilijemo belo vino in zavremo, da se strjeni sok od pečenja razpusti. S tem sokom prelijemo jabolka in jih še vroča ponudimo.