
Lepljiv ingverjev kolač iz litoželezne ponve
Ingverjev kolač diši po medu in praznikih. Odličen je topel ali hladen, postrežemo pa ga lahko s kepico sladoleda.
Lepljiv ingverjev kolač iz litoželezne ponve
Ingverjev kolač diši po medu in praznikih. Odličen je topel ali hladen, postrežemo pa ga lahko s kepico sladoleda.

Sestavine
- 200 g masla
- ščep soli
- 85 g svetlo rjavega sladkorja muskovado
- 85 g melase
- 185 g medu ali zlatega sirupa
- 250 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlički mletega ingverja
- 100 g drobnih ovsenih kosmičev
- 2 veliki jajci
- 2 žlici mleka
- 2 koščka v sirupu vloženega ingverja
- 2 žlici sirupa iz kozarca in še malo, ko postrežemo
- sladoled, ko postrežemo (po želji)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g masla
- ščep soli
- 85 g svetlo rjavega sladkorja muskovado
- 85 g melase
- 185 g medu ali zlatega sirupa
- 250 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlički mletega ingverja
- 100 g drobnih ovsenih kosmičev
- 2 veliki jajci
- 2 žlici mleka
- 2 koščka v sirupu vloženega ingverja
- 2 žlici sirupa iz kozarca in še malo, ko postrežemo
- sladoled, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 150 °C (ali na 130 °C z ventilacijo). Ognjevarno ponev z debelim dnom premera 25 cm pristavimo na nizko temperaturo, dodamo na kocke narezano maslo, sol, sladkor, melaso in med ali sirup ter segrevamo, da se maslo stopi in se sestavine povežejo, medtem mešamo z leseno kuhalnico. Odstavimo s štedilnika in pustimo 5 do 10 minut, da se mešanica malo ohladi.
Moko, pecilni prašek in začimbe presejemo v skledo in vse skupaj zmešamo s kosmiči. Posebej v skledi ali vrču zmešamo jajci, mleko, drobno narezan vloženi ingver in sirup. Suhe sestavine vmešamo v ohlajeno masleno mešanico, da se vse sestavine dobro povežejo. Primešamo mešanico ingverja, mleka in jajc, da dobimo gosto testo, ki ga postrgamo v ponev. Prenesemo jo v pečico in pečemo 45 do 50 minut, da se masa strdi in naraste. Kolač lahko jemo vroč; takega zajemamo z žlico in postrežemo s še malo ingverjevega sirupa in sladoledom, če nam je všeč. Lahko pa pustimo, da se kolač ohladi; takega režemo na rezine in ga prav tako postrežemo z ingverjevim sirupom in po želji tudi s sladoledom.
Shranjevanje
Ta ingverjev kolač se dobro zavit v papir za peko obdrži do 7 dni. Dlje ko počiva, bolj lepljiv postane. Nekaterim je tak celo bolj všeč kot svež.