
Kaj boste skuhali danes?
Ingverjev kolač
Imunski sistem lahko krepimo tudi z ingverjevim kolačem.
Ingverjev kolač
Imunski sistem lahko krepimo tudi z ingverjevim kolačem.

Sestavine
testo
- 200 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 130 g sladkorja
- 130 g masla
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlička cimeta
- 2 jajci
- 130 g mletih orehov
obloga
- 3,2 dl pomarančnega sirupa
- 2 žlički mletega ingverja
- 50 g masla
- 130 g belih krušnih drobtin
- malo moke za pomokanje delovne površine
- maslo za pekač
- 1 rumenjak in 1 žlica mleka za premaz
- 1 žlica sladkorja v prahu za posip

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
testo
- 200 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 130 g sladkorja
- 130 g masla
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlička cimeta
- 2 jajci
- 130 g mletih orehov
obloga
- 3,2 dl pomarančnega sirupa
- 2 žlički mletega ingverja
- 50 g masla
- 130 g belih krušnih drobtin
- malo moke za pomokanje delovne površine
- maslo za pekač
- 1 rumenjak in 1 žlica mleka za premaz
- 1 žlica sladkorja v prahu za posip
Postopek
Moko s pecilnim praškom presejemo, dodamo preostale sestavine in zgnetemo čvrsto testo, ki naj počiva približno pol ure.
Dve tretjini testa razvaljamo dva centimetra debelo in z njim obložimo z maslom pomaščen tortni model. Iz preostalega testa naredimo tanke dolge svaljke.
Oblogo pripravimo tako, da v kozici močno segrejemo pomarančni sirup, ingver in maslo. Vmešamo drobtine, nato pa nadev za ingverjev kolač ohladimo.
Testo v modlu namažemo s pripravljenim ingverjevim nadevom, iz testenih svaljkov pa naredimo mrežo. Testeno mrežo premažemo z rumenjakom, ki smo ga razžvrkljali z mlekom.
Ingverjev kolač pečemo v pečici pri 180 °C približno pol ure. Pečenega posujemo s sladkorjem v prahu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom
Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo
Ribe v jogurtovi marinadi na žaru
Čokoladni piškoti z arašidovo kremo (whoopie)
Čokolada in arašidi so z razlogom tako priljubljena kombinacija