© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ingverjev kolač

Imunski sistem lahko krepimo tudi z ingverjevim kolačem.

Ingverjev kolač

Imunski sistem lahko krepimo tudi z ingverjevim kolačem.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
KOCHEN ELSA DEGENHART - SÜSSSPEISEN

Sestavine

testo

  • 200 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 130 g sladkorja
  • 130 g masla
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • 2 jajci
  • 130 g mletih orehov

obloga

  • 3,2 dl pomarančnega sirupa
  • 2 žlički mletega ingverja
  • 50 g masla
  • 130 g belih krušnih drobtin
  • malo moke za pomokanje delovne površine
  • maslo za pekač
  • 1 rumenjak in 1 žlica mleka za premaz
  • 1 žlica sladkorja v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 200 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 130 g sladkorja
  • 130 g masla
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • 2 jajci
  • 130 g mletih orehov

obloga

  • 3,2 dl pomarančnega sirupa
  • 2 žlički mletega ingverja
  • 50 g masla
  • 130 g belih krušnih drobtin
  • malo moke za pomokanje delovne površine
  • maslo za pekač
  • 1 rumenjak in 1 žlica mleka za premaz
  • 1 žlica sladkorja v prahu za posip

Postopek

1

Moko s pecilnim praškom presejemo, dodamo preostale sestavine in zgnetemo čvrsto testo, ki naj počiva približno pol ure.

2

Dve tretjini testa razvaljamo dva centimetra debelo in z njim obložimo z maslom pomaščen tortni model. Iz preostalega testa naredimo tanke dolge svaljke.

3

Oblogo pripravimo tako, da v kozici močno segrejemo pomarančni sirup, ingver in maslo. Vmešamo drobtine, nato pa nadev za ingverjev kolač ohladimo.

4

Testo v modlu namažemo s pripravljenim ingverjevim nadevom, iz testenih svaljkov pa naredimo mrežo. Testeno mrežo premažemo z rumenjakom, ki smo ga razžvrkljali z mlekom.

5

Ingverjev kolač pečemo v pečici pri 180 °C približno pol ure. Pečenega posujemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.