
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 500 g polbele moke tip 850
- 1,5 dl vrele vode
- 40 g masti (ali 0,3 dl olja)
- 20 g kvasa
- ½ žličke sladkorja
- ½ žličke soli
- pribl. 1 dl vode

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 500 g polbele moke tip 850
- 1,5 dl vrele vode
- 40 g masti (ali 0,3 dl olja)
- 20 g kvasa
- ½ žličke sladkorja
- ½ žličke soli
- pribl. 1 dl vode
Postopek
Polbelo moko poparimo z 1,5 dl vrele vode, jo premešamo, dodamo svinjsko mast ali olje ter počasi ohlajamo. Kvas in sladkor raztopimo v malo vode. Ohlajeni moki primešamo raztopljen kvas in preostalo tekočino, solimo in zamesimo nekoliko redkejše testo. Gnetemo ga toliko časa, da se ne prijema več posode. Testo pokrijemo in ga pustimo vzhajati.
Vzhajano testo pregnetemo in oblikujemo hlebčke (težke od 8 do 10 dag), ki jih v dovolj velikem razmiku znova vzhajamo na pomaščenem pekaču. Vzhajane hlebčke sploščimo z dlanjo, da postanejo za prst debele okrogle plahte testa. Po želji s topim delom noža po vrhu vtisnemo vzorec mreže. Pečemo jih približno 10 minut v pečici, segreti na 220 °C. Lepinje se lepše spečejo, če jih pečemo v parni pečici ali če na začetku peke z razpršilko večkrat poškropimo vročo pečico.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Losos s porom v škrniclju
Solata iz paradižnika, avokada in koruze s pinjenčevim prelivom
Rozinov božični kolač
Medeni kipnik
Kipnik ali narastek izvira iz angleške kulinarične tradicije, a ga bomo tudi pri nas z veseljem posvojili