
Sestavine
- 1 dl sončničnega olja
- 170 g sladkorja
- 170 g moke
- ½ žličke sode bikarbone
- 4 žlice kakava v prahu
- 100 g čokoladnih kapljic ali koščkov čokolade
- 170 g zelo zrelih banan
- 3 srednje velika jajca
- ½ dl mleka
- pest nasekljanega bananinega čipsa
- sončnično olje in papir za peko za podolgovat model
preliv
- 100 g mlečne čokolade
- 1 dl kisle smetane

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 dl sončničnega olja
- 170 g sladkorja
- 170 g moke
- ½ žličke sode bikarbone
- 4 žlice kakava v prahu
- 100 g čokoladnih kapljic ali koščkov čokolade
- 170 g zelo zrelih banan
- 3 srednje velika jajca
- ½ dl mleka
- pest nasekljanega bananinega čipsa
- sončnično olje in papir za peko za podolgovat model
preliv
- 100 g mlečne čokolade
- 1 dl kisle smetane
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Model premažemo z oljem in obložimo s papirjem za peko tako, da sega papir tudi 2 cm nad rob modla. V veliki skledi zmešamo sladkor, moko, sodo bikarbono, kakav in čokolado.
Ločimo rumenjake in beljake dveh jajc. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Banane zmečkamo in jih v drugi skledi zmešamo z dvema rumenjakoma in preostalim celim jajcem. Vmešamo še olje in mleko ter vse to na hitro premešamo s suhimi sestavinami. Primešamo še četrtino snega, da testo malo razrahljamo, nato nežno vmešamo še preostali sneg. Testo vlijemo v model in pečemo približno 1 uro in 15 minut oziroma da zobotrebec, ki ga zapičimo v kolač, ostane čist.
Pečeni kolač ohladimo v modlu, ki ga postavimo na kuhinjsko rešetko. Pripravimo še preliv tako, da nad soparo nežno raztopimo čokolado s kislo smetano. Preliv ohladimo v hladilniku, da postane lepo mazav. Kolač vzamemo iz modla, ga premažemo s prelivom in posujemo z bananinim čipsom.