
Kruhki z žara
Kruhki z žara bodo še bolj slastni z izdelki Meggle
Kruhki z žara
Kruhki z žara bodo še bolj slastni z izdelki Meggle

Sestavine
- 250 g polnozrnate moke
- 250 g ostre bele moke
- 2 zavitka suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 1 žlička sladkorja
- 2 žlici oljčnega olja

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 250 g polnozrnate moke
- 250 g ostre bele moke
- 2 zavitka suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 1 žlička sladkorja
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
V posodo kuhinjskega strojčka stresemo obe vrsti moke, dodamo suhi kvas, sladkor in sol. Dobro premešamo, vlijemo 3,5 dl mlačne vode in olje ter vključimo strojček, da se sestavine povežejo v mehko testo. Mešamo še eno minuto in pustimo, da testo vzhaja in podvoji volumen, kar traja približno eno uro.
Vzhajano testo še malo pregnetemo, le toliko, da iztisnemo zrak in ga stresemo na pomokano delovno površino. Razpolovimo ga in najprej eno polovico razvaljamo v ploščo, veliko približno 20 x 40 cm. Robove obrežemo in ploščo razrežemo na 8 kvadratov. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Kvadrate zložimo na obložen pekač, kjer naj približno pol ure vzhajajo. Enako naredimo z drugo polovico testa in kvadrate zložimo na drug pekač.
Testene kvadrate polagamo na vročo rešetko žara, počakamo nekaj minut, da se testo napihne, in jih obrnemo. Spečemo jih še z druge strani, preložimo v košaro in tako spečemo še druge kvadrate. Kruhke postrežemo k drugim dobrotam z žara in različnim omakam.