© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piade

»Piadine romagnole«

Piade

»Piadine romagnole«

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ajdovi-blini-_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 1 kg bele moke
  • 80 g svinjske masti
  • 2 zavitka pecilnega praška
  • 20 g soli
  • 2 dl mleka
  • pribl. 3 dl vode
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg bele moke
  • 80 g svinjske masti
  • 2 zavitka pecilnega praška
  • 20 g soli
  • 2 dl mleka
  • pribl. 3 dl vode

Postopek

1

Moko zmešamo s pecilnim praškom, dodamo preostale sestavine in zamesimo srednje gosto testo, ki ga razdelimo na 10 enakih kosov. Vsak kos posebej vgnetemo v hlebček, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo počivati pol ure.

2

Vsak hlebček razvaljamo na 3 mm debelo, večkrat prebodemo z vilicami in pečemo na vročem kamnu ali žar plošči (2 do 3 minute na vsaki strani).

piade-piadine romagnole

Nasvet

V originalnem receptu se uporablja svinjska mast, vendar jo lahko zamenjate z oljem. Piade ponudimo same ali pa še tople nadevamo s pršutom, salamami ali zelenjavo, prepognemo in ponudimo kot sendvič.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.