
Kaj boste skuhali danes?
Piade
»Piadine romagnole«
Piade
»Piadine romagnole«

Sestavine
- 1 kg bele moke
- 80 g svinjske masti
- 2 zavitka pecilnega praška
- 20 g soli
- 2 dl mleka
- pribl. 3 dl vode

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 1 kg bele moke
- 80 g svinjske masti
- 2 zavitka pecilnega praška
- 20 g soli
- 2 dl mleka
- pribl. 3 dl vode
Postopek
Moko zmešamo s pecilnim praškom, dodamo preostale sestavine in zamesimo srednje gosto testo, ki ga razdelimo na 10 enakih kosov. Vsak kos posebej vgnetemo v hlebček, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo počivati pol ure.
Vsak hlebček razvaljamo na 3 mm debelo, večkrat prebodemo z vilicami in pečemo na vročem kamnu ali žar plošči (2 do 3 minute na vsaki strani).

Nasvet
V originalnem receptu se uporablja svinjska mast, vendar jo lahko zamenjate z oljem. Piade ponudimo same ali pa še tople nadevamo s pršutom, salamami ali zelenjavo, prepognemo in ponudimo kot sendvič.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Nadevani mavrahi v smetanovi omaki
Kolački z robidnicami
Robidnice dodajo tem kolačkom poseben okus in sočnost, mandljevi lističi pa poskrbijo za hrustljavost.
Jabolčna pita z mandlji in medom
Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.