
Kaj boste skuhali danes?
Ledeni čaj z borovnicami in meto
Ledeni čaj z borovnicami in meto

Sestavine
- 5 vrečk čaja z okusom poprove mete
- 150 g borovnic
- 2 žlici rjavega sladkorja
- velika pest ledu
- pest metinih lističev
- nekaj rezin bio limone

Preproste jesenske sladice, ki jih pripravljamo vsako sezono
Krajši sivi dnevi hitro prebudijo otožne misli. Preženite jih s toplino, ki jo prinašajo fine sladice iz sezonskega sadja in plodov.

Žlikrofi po nemško: slastni žepki maultaschen
Maultaschen so žlikrofi, značilni za švabsko kuhinjo. Tradicionalno pripravljajo nadev iz mletega mesa, špinače in zelišč, mi pa smo tokrat raje izbrali jesenske okuse.

Hrana za srečno črevesje: recepti za lažjo prebavo
Mirna prebava se začne že v ustih. Dietetičarki Sandra Strehle in Christiane Schäfer razkrivata preproste korake in recepte za zdravo, zadovoljno črevesje.
Sestavine
- 5 vrečk čaja z okusom poprove mete
- 150 g borovnic
- 2 žlici rjavega sladkorja
- velika pest ledu
- pest metinih lističev
- nekaj rezin bio limone
Postopek
Čajne vrečke damo v vrč, jih prelijemo s 5 dl vrele vode in pustimo, da se namakajo 5 minut. Primešamo sladkor. 100 g borovnic na globokem krožniku dobro zmečkamo z vilicami in jih precedimo, da lupinice ločimo od soka. Čajne vrečke vzamemo iz vode, čaju dodamo borovničev sok in prilijemo še 3 dl mrzle vode. Dodamo pest ledu, da se napitek na hitro ohladi, nato ga postavimo v hladilnik, da bo res hladen.
Preden ledeni čaj postrežemo, dodamo nekaj metinih lističev in rezin limone ter preostale borovnice.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ribezovi krofki
Piščanec Marengo*
Losos s krompirjem v listnatem testu
Losos v srajčki, ki ga vaši gostje ne bodo zlahka pozabili