© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ledene karamelizirane kremice z malinami in baziliko

Zanimiva variacija priljubljene klasike

Ledene karamelizirane kremice z malinami in baziliko

Zanimiva variacija priljubljene klasike

Čas priprave 40 min + strjevanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO_0808_Raspberries 4.tif

Sestavine

  • 225 g malin
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1 dl vaniljeve kreme ali pudinga
  • pest listkov bazilike
  • 3 žlice sladkorja v prahu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 225 g malin
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1 dl vaniljeve kreme ali pudinga
  • pest listkov bazilike
  • 3 žlice sladkorja v prahu

Postopek

1

Maline razdelimo v 4 keramične modelčke za narastke, jih posipamo s sladkorjem in rahlo potlačimo s hrbtno stranjo žlice. Sladko smetano čvrsto stepemo in ji previdno primešamo vaniljevo kremo ter nasekljano baziliko. Kremno mešanico razporedimo po malinah in jo po vrhu zgladimo. Posodice položimo v zamrzovalnik za 30 minut, da se krema učvrsti, vendar ne strdi. Kremice lahko pustimo v zamrzovalniku do 2 tedna, vendar jih moramo nekaj ur, preden jih postrežemo, nekoliko odtaliti v hladilniku

2

Preden kremice postrežemo, jih posipamo s sladkorjem v prahu in sladkor karameliziramo z gorilnikom, počakamo 1 minuto, da se karamel strdi, in takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.