
Ledene karamelizirane kremice z malinami in baziliko
Zanimiva variacija priljubljene klasike
Ledene karamelizirane kremice z malinami in baziliko
Zanimiva variacija priljubljene klasike

Sestavine
- 225 g malin
- 50 g rjavega sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 dl vaniljeve kreme ali pudinga
- pest listkov bazilike
- 3 žlice sladkorja v prahu

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 225 g malin
- 50 g rjavega sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 dl vaniljeve kreme ali pudinga
- pest listkov bazilike
- 3 žlice sladkorja v prahu
Postopek
Maline razdelimo v 4 keramične modelčke za narastke, jih posipamo s sladkorjem in rahlo potlačimo s hrbtno stranjo žlice. Sladko smetano čvrsto stepemo in ji previdno primešamo vaniljevo kremo ter nasekljano baziliko. Kremno mešanico razporedimo po malinah in jo po vrhu zgladimo. Posodice položimo v zamrzovalnik za 30 minut, da se krema učvrsti, vendar ne strdi. Kremice lahko pustimo v zamrzovalniku do 2 tedna, vendar jih moramo nekaj ur, preden jih postrežemo, nekoliko odtaliti v hladilniku
Preden kremice postrežemo, jih posipamo s sladkorjem v prahu in sladkor karameliziramo z gorilnikom, počakamo 1 minuto, da se karamel strdi, in takoj postrežemo.