Kaj boste skuhali danes?
Lečna mineštra s topinamburjem
Lečna mineštra s topinamburjem
Sestavine
- 100 g leče
- 200 g topinamburja
- 50 g sesekljane čebule
- 100 g pora
- 200 g krompirja
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- pikantni feferon
- svež timijan
- svež žajbelj
Luka Pangos razkriva trike in recept za sodobno martinovo pojedino
Primorec Luka Pangos ob martinovem ne prisega na vino, temveč na okusne jedi. Z nami je delil svoje recept za nostalgične okuse v novi preobleki.
Pečeno zelje iz pečice - preprosto, poceni in božansko
Če mislite, da je zelje dolgočasno, vas bo ta recept prepričal v nasprotno.
To tradicionalno jed za martinovo postrežejo v Istri
Kokošji žgvacet je istrska jed, ki navdušuje z bogatim okusom. Najboljši je, kadar ga pripravimo iz domače perutnine ter postrežemo s fuži, polento ali njoki.
Sestavine
- 100 g leče
- 200 g topinamburja
- 50 g sesekljane čebule
- 100 g pora
- 200 g krompirja
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- pikantni feferon
- svež timijan
- svež žajbelj
Postopek
Lečo skuhamo. Topinambur naribamo. Por zrežemo na tanke trakove. Krompir narežemo na kocke. Zelišča osmukamo.
Oljčno olje segrejemo, na njem zarumenimo čebulo, dodamo por, topinambur in krompir. Pražimo. Zalijemo z zelenjavno osnovo in dodamo polovico leče. Kuhamo na zmernem ognju 20 minut. Drugo polovico leče pretlačimo v lečno kremo in dodamo mineštri. Na koncu dodamo po okusu pikantni feferon in sveža zelišča.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečene testenine arrabiatta s tunino
Skuše z limonovo salso
Skuše, pripravljene malo drugače, nas bodo popeljale na s soncem obsijano obalo
Solata z robidnicami, rdečo peso, kozjim sirom in makovimi krutoni
Pisana poznopoletna solata. Če nimate kozjega sira, vzemite feto.
Čokoladni tartufi s kandiranimi češnjami
Slastna čokoladna poslastica, ki je narejena v manj kot pol ure.