
Kaj boste skuhali danes?
Rustikalna zelenjavna juha
Zelenjavna juha, ki diši po domu.
Rustikalna zelenjavna juha
Zelenjavna juha, ki diši po domu.

Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- 1 velika čebula
- 2 korenčka
- 2 stebli zelene
- 50 g suhe rdeče leče
- 1 ½ l vrele zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlica sesekljanega svežega timijana
- 1 por
- 175 g cvetačnih cvetk, velikih za grižljaj
- 1 bučka
- 3 stroki česna
- ½ glave ohrovta
- 1 žlica sesekljane sveže bazilike
- poper

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- 1 velika čebula
- 2 korenčka
- 2 stebli zelene
- 50 g suhe rdeče leče
- 1 ½ l vrele zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlica sesekljanega svežega timijana
- 1 por
- 175 g cvetačnih cvetk, velikih za grižljaj
- 1 bučka
- 3 stroki česna
- ½ glave ohrovta
- 1 žlica sesekljane sveže bazilike
- poper
Postopek
V veliki kozici s pokrovko segrejemo olje. Dodamo sesekljano čebulo, narezana korenček in stebelno zeleno ter pražimo 10 minut, medtem občasno premešamo, da se koščki zelenjave ob robovih malo obarvajo. Primešamo rdečo lečo in pražimo še 1 minuto.
Prilijemo vročo jušno osnovo, dodamo paradižnikovo mezgo in timijan ter dobro premešamo. Dodamo na tanke kolobarje narezan por, cvetačo, na koščke narezano bučko in drobno sesekljan česen, zavremo, nato pokrijemo in nežno kuhamo 15 minut.
Ohrovtu odstranimo kocen in trde žile, ga narežemo in dodamo v juho, dodamo še baziliko. Kuhamo še 5 minut, da je zelenjava mehka, a ne preveč. Juho popramo, naložimo v skodele in postrežemo. Juha se v hladilniku obdrži nekaj dni, lahko pa jo tudi zamrznemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečenice s samostansko mešanico
Pečenice nikakor ne smejo manjkati na mizi pravega mesoljuba.
Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami
Bogata enolončnica nariše nasmeh na ustnice – tudi na turoben zimski dan.