© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rustikalna zelenjavna juha

Zelenjavna juha, ki diši po domu.

Rustikalna zelenjavna juha

Zelenjavna juha, ki diši po domu.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI3550495@DietPlanCatchUp-C_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 1 žlica repičnega olja
  • 1 velika čebula
  • 2 korenčka
  • 2 stebli zelene
  • 50 g suhe rdeče leče
  • 1 ½ l vrele zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 žlica sesekljanega svežega timijana
  • 1 por
  • 175 g cvetačnih cvetk, velikih za grižljaj
  • 1 bučka
  • 3 stroki česna
  • ½ glave ohrovta
  • 1 žlica sesekljane sveže bazilike
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica repičnega olja
  • 1 velika čebula
  • 2 korenčka
  • 2 stebli zelene
  • 50 g suhe rdeče leče
  • 1 ½ l vrele zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 žlica sesekljanega svežega timijana
  • 1 por
  • 175 g cvetačnih cvetk, velikih za grižljaj
  • 1 bučka
  • 3 stroki česna
  • ½ glave ohrovta
  • 1 žlica sesekljane sveže bazilike
  • poper

Postopek

1

V veliki kozici s pokrovko segrejemo olje. Dodamo sesekljano čebulo, narezana korenček in stebelno zeleno ter pražimo 10 minut, medtem občasno premešamo, da se koščki zelenjave ob robovih malo obarvajo. Primešamo rdečo lečo in pražimo še 1 minuto.

2

Prilijemo vročo jušno osnovo, dodamo paradižnikovo mezgo in timijan ter dobro premešamo. Dodamo na tanke kolobarje narezan por, cvetačo, na koščke narezano bučko in drobno sesekljan česen, zavremo, nato pokrijemo in nežno kuhamo 15 minut.

3

Ohrovtu odstranimo kocen in trde žile, ga narežemo in dodamo v juho, dodamo še baziliko. Kuhamo še 5 minut, da je zelenjava mehka, a ne preveč. Juho popramo, naložimo v skodele in postrežemo. Juha se v hladilniku obdrži nekaj dni, lahko pa jo tudi zamrznemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.