Kaj boste skuhali danes?
Rustikalna zelenjavna juha
Zelenjavna juha, ki diši po domu.
Rustikalna zelenjavna juha
Zelenjavna juha, ki diši po domu.
Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- 1 velika čebula
- 2 korenčka
- 2 stebli zelene
- 50 g suhe rdeče leče
- 1 ½ l vrele zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlica sesekljanega svežega timijana
- 1 por
- 175 g cvetačnih cvetk, velikih za grižljaj
- 1 bučka
- 3 stroki česna
- ½ glave ohrovta
- 1 žlica sesekljane sveže bazilike
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- 1 velika čebula
- 2 korenčka
- 2 stebli zelene
- 50 g suhe rdeče leče
- 1 ½ l vrele zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlica sesekljanega svežega timijana
- 1 por
- 175 g cvetačnih cvetk, velikih za grižljaj
- 1 bučka
- 3 stroki česna
- ½ glave ohrovta
- 1 žlica sesekljane sveže bazilike
- poper
Postopek
V veliki kozici s pokrovko segrejemo olje. Dodamo sesekljano čebulo, narezana korenček in stebelno zeleno ter pražimo 10 minut, medtem občasno premešamo, da se koščki zelenjave ob robovih malo obarvajo. Primešamo rdečo lečo in pražimo še 1 minuto.
Prilijemo vročo jušno osnovo, dodamo paradižnikovo mezgo in timijan ter dobro premešamo. Dodamo na tanke kolobarje narezan por, cvetačo, na koščke narezano bučko in drobno sesekljan česen, zavremo, nato pokrijemo in nežno kuhamo 15 minut.
Ohrovtu odstranimo kocen in trde žile, ga narežemo in dodamo v juho, dodamo še baziliko. Kuhamo še 5 minut, da je zelenjava mehka, a ne preveč. Juho popramo, naložimo v skodele in postrežemo. Juha se v hladilniku obdrži nekaj dni, lahko pa jo tudi zamrznemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Grška jagnjetina na žaru
Leča z dimljenim tofujem
Leča in tofu - beljakovinska bomba, ki bo navdušila vegetarijance in druge zdrave jedce