
Kaj boste skuhali danes?
Fuje s šparglji in muslinsko majonezno omako
Fuje so svaljki iz žemlje.
Fuje s šparglji in muslinsko majonezno omako
Fuje so svaljki iz žemlje.

Sestavine
- 300 g najmanj en dan starih žemelj
- 20 g olja
- 20 g drobno narezane šalotke
- 50 g na kocke narezanega pora
- 50 g drobno naribanega korenčka
- nasekljan peteršilj
- osmukan timijan
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 jajci
- 120 g v vinu namočenih rozin
- 40 g ostre moke
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 80 g tanko narezane pancete
- oljčno olje
- šparglji in majonezna omaka

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.
Sestavine
- 300 g najmanj en dan starih žemelj
- 20 g olja
- 20 g drobno narezane šalotke
- 50 g na kocke narezanega pora
- 50 g drobno naribanega korenčka
- nasekljan peteršilj
- osmukan timijan
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 jajci
- 120 g v vinu namočenih rozin
- 40 g ostre moke
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 80 g tanko narezane pancete
- oljčno olje
- šparglji in majonezna omaka
Postopek
Žemlje narežemo na kocke. Dodamo jajca in sladko smetano in premešamo. Pustimo, da se prepoji. Posebej na olju na rahlo prepražimo šalotko, por in korenček in stresemo h kruhu. Solimo, popramo, dodamo peteršilj, timijan, muškatni orešek in rozine, moko in vse skupaj rahlo premešamo.
Iz mase oblikujemo za palec velike svaljke, jih povaljamo v moki in skuhamo. Kuhane svaljke (vsakega posebej) zavijemo v rezino pancete in popečemo na oljčnem olju.
Fuje postrežemo s kuhanimi šparglji in doma narejeno majonezno omako, ki jo obogatimo s sladko smetano in gorčičnimi semeni.