© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fuje s šparglji in muslinsko majonezno omako

Fuje so svaljki iz žemlje.

Fuje s šparglji in muslinsko majonezno omako

Fuje so svaljki iz žemlje.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
fuje s sparglji in muslinsko majonezno omako

Sestavine

  • 300 g najmanj en dan starih žemelj
  • 20 g olja
  • 20 g drobno narezane šalotke
  • 50 g na kocke narezanega pora
  • 50 g drobno naribanega korenčka
  • nasekljan peteršilj
  • osmukan timijan
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 jajci
  • 120 g v vinu namočenih rozin
  • 40 g ostre moke
  • sol
  • poper
  • muškatni orešek
  • 80 g tanko narezane pancete
  • oljčno olje
  • šparglji in majonezna omaka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300 g najmanj en dan starih žemelj
  • 20 g olja
  • 20 g drobno narezane šalotke
  • 50 g na kocke narezanega pora
  • 50 g drobno naribanega korenčka
  • nasekljan peteršilj
  • osmukan timijan
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 jajci
  • 120 g v vinu namočenih rozin
  • 40 g ostre moke
  • sol
  • poper
  • muškatni orešek
  • 80 g tanko narezane pancete
  • oljčno olje
  • šparglji in majonezna omaka

Postopek

1

Žemlje narežemo na kocke. Dodamo jajca in sladko smetano in premešamo. Pustimo, da se prepoji. Posebej na olju na rahlo prepražimo šalotko, por in korenček in stresemo h kruhu. Solimo, popramo, dodamo peteršilj, timijan, muškatni orešek in rozine, moko in vse skupaj rahlo premešamo.

2

Iz mase oblikujemo za palec velike svaljke, jih povaljamo v moki in skuhamo. Kuhane svaljke (vsakega posebej) zavijemo v rezino pancete in popečemo na oljčnem olju.

3

Fuje postrežemo s kuhanimi šparglji in doma narejeno majonezno omako, ki jo obogatimo s sladko smetano in gorčičnimi semeni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.