
Kaj boste skuhali danes?
Fuje s šparglji in muslinsko majonezno omako
Fuje so svaljki iz žemlje.
Fuje s šparglji in muslinsko majonezno omako
Fuje so svaljki iz žemlje.

Sestavine
- 300 g najmanj en dan starih žemelj
- 20 g olja
- 20 g drobno narezane šalotke
- 50 g na kocke narezanega pora
- 50 g drobno naribanega korenčka
- nasekljan peteršilj
- osmukan timijan
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 jajci
- 120 g v vinu namočenih rozin
- 40 g ostre moke
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 80 g tanko narezane pancete
- oljčno olje
- šparglji in majonezna omaka

Poznate trgačo? Najboljša je v družbi zelja, krompirja in fižola
Na Dolenjskem se prave domače jedi začnejo preprosto. Ko se vse pristne sestavine skuhajo skupaj v enem loncu, zadiši daleč naokrog in vse vabi k mizi.

Ta jesenska juha s tortelini bo postala vaša nova najljubša
TikTok je dobil novo jesensko uspešnico – juho s tortelini, ki spominja na lazanjo! Kremasta, dišeča in neverjetno tolažilna jed, popolna za hladne dni.

Od zdrobovih do jajčnih: žličniki, ki jih imamo vsi radi
Rezanci, fritati, zlate kroglice, seveda, a ko zadiši po domači juhi, ne gre brez rahlih žličnikov.
Sestavine
- 300 g najmanj en dan starih žemelj
- 20 g olja
- 20 g drobno narezane šalotke
- 50 g na kocke narezanega pora
- 50 g drobno naribanega korenčka
- nasekljan peteršilj
- osmukan timijan
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 jajci
- 120 g v vinu namočenih rozin
- 40 g ostre moke
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 80 g tanko narezane pancete
- oljčno olje
- šparglji in majonezna omaka
Postopek
Žemlje narežemo na kocke. Dodamo jajca in sladko smetano in premešamo. Pustimo, da se prepoji. Posebej na olju na rahlo prepražimo šalotko, por in korenček in stresemo h kruhu. Solimo, popramo, dodamo peteršilj, timijan, muškatni orešek in rozine, moko in vse skupaj rahlo premešamo.
Iz mase oblikujemo za palec velike svaljke, jih povaljamo v moki in skuhamo. Kuhane svaljke (vsakega posebej) zavijemo v rezino pancete in popečemo na oljčnem olju.
Fuje postrežemo s kuhanimi šparglji in doma narejeno majonezno omako, ki jo obogatimo s sladko smetano in gorčičnimi semeni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletna rižota z bučkami
Špageti iz koruzne moke v omaki z bučkami, meto in postrvjimi ikrami
Bageta s sirom in česnom
Česen je nepogrešljiva sestavina v vsaki kuhinji. Z njim začinimo in oplemenitimo okus različnih jedi, dodamo ga v solate, zlasti zeleno listnato, uživamo pa tudi surovega.