© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kaneloni z bučkami in rikoto

Testenine iz pekača, pa ni lazanja - kaj je to?

Kaneloni z bučkami in rikoto

Testenine iz pekača, pa ni lazanja - kaj je to?

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • oljčno olje
  • 750 g bučk
  • 2 stroka česna
  • 250 g rikote
  • nastrgana lupinica 1 bio limone
  • 800 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
  • 12 svežih listov za lazanjo
  • 50 g parmezana
  • sol in poper
  • zelena solata, ko postrežemo

Sestavine

  • oljčno olje
  • 750 g bučk
  • 2 stroka česna
  • 250 g rikote
  • nastrgana lupinica 1 bio limone
  • 800 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
  • 12 svežih listov za lazanjo
  • 50 g parmezana
  • sol in poper
  • zelena solata, ko postrežemo

Postopek

1

Bučke nastrgamo in dobro ožmemo. Česen stremo. Parmezan nastrgamo.

2

V večji ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja. Nanj stresemo bučke, jih začinimo z obilnim ščepom soli in pražimo približno 10 minut; medtem jih večkrat premešamo. Sprva se bo zdelo, da je bučk veliko, vendar se bodo med praženjem skrčile. Dodamo polovico česna in pražimo še 2 do 3 minute, nato pa zvišamo temperaturo, da vsa odvečna tekočina izhlapi. Počakamo, da se mešanica ohladi, nato primešamo rikoto in limonovo lupinico. Pokusimo ter solimo in popramo po okusu.

3

Pripravimo omako. V kozici segrejemo žlico oljčnega olja, na katerem 2 minuti pražimo preostali česen. Dodamo paradižnik in pustimo omako rahlo vreti 15 minut, da se zgosti.

4

Če so listi za lazanjo nekoliko trdi, jih prelijemo z vrelo vodo in odcedimo. Nadev iz rikote enakomerno razporedimo po listih, nato jih po dolgem zvijemo v kanelone.

5

V globlji pravokoten pekač vlijemo polovico paradižnikove omake. Vanjo položimo kanelone tako, da gledajo z robom navzdol, nato pa čeznje z žlico naložimo preostalo omako in jih potresemo s parmezanom.

6

Jed pečemo pri 180 °C (ali 160 °C z ventilacijo) 30 minut, da omaka začne brbotati. Zraven postrežemo solato.

Zamenjava

Za kanelone lahko uporabimo tudi suhe liste za lazanjo, le da jih najprej skuhamo po navodilih na embalaži, ali pa v rolice zvite testenine, ki jih pred uporabo ne kuhamo. Pri teh pazimo, da jih v pekaču v celoti prekriva omaka in da jih pečemo malo dlje, okrog 45 minut, oziroma toliko časa, kot piše na zavitku.

Priljubljeni recepti

Pečena piščančja bedra s krompirjem in tartufi

Klasična bedra in krompir bomo popestrili z dodatkom tartufov

1 h 25 min
Enostavno

Zelo pijana kupa

15 min
Enostavno

Maslena plošča

Maslena plošča bo postala zvezda prazničnega omizja!

20 min
Enostavno

Malinova šarlota z biskvitnimi piškoti

Šarlota je klasična sladica, ki bo še boljša, če bomo piškote savoiardi pripravili sami

Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.