Kaj boste skuhali danes?
Kaneloni z bučkami in rikoto
Testenine iz pekača, pa ni lazanja - kaj je to?
Kaneloni z bučkami in rikoto
Testenine iz pekača, pa ni lazanja - kaj je to?
Sestavine
- oljčno olje
- 750 g bučk
- 2 stroka česna
- 250 g rikote
- nastrgana lupinica 1 bio limone
- 800 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 12 svežih listov za lazanjo
- 50 g parmezana
- sol in poper
- zelena solata, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- oljčno olje
- 750 g bučk
- 2 stroka česna
- 250 g rikote
- nastrgana lupinica 1 bio limone
- 800 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 12 svežih listov za lazanjo
- 50 g parmezana
- sol in poper
- zelena solata, ko postrežemo
Postopek
Bučke nastrgamo in dobro ožmemo. Česen stremo. Parmezan nastrgamo.
V večji ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja. Nanj stresemo bučke, jih začinimo z obilnim ščepom soli in pražimo približno 10 minut; medtem jih večkrat premešamo. Sprva se bo zdelo, da je bučk veliko, vendar se bodo med praženjem skrčile. Dodamo polovico česna in pražimo še 2 do 3 minute, nato pa zvišamo temperaturo, da vsa odvečna tekočina izhlapi. Počakamo, da se mešanica ohladi, nato primešamo rikoto in limonovo lupinico. Pokusimo ter solimo in popramo po okusu.
Pripravimo omako. V kozici segrejemo žlico oljčnega olja, na katerem 2 minuti pražimo preostali česen. Dodamo paradižnik in pustimo omako rahlo vreti 15 minut, da se zgosti.
Če so listi za lazanjo nekoliko trdi, jih prelijemo z vrelo vodo in odcedimo. Nadev iz rikote enakomerno razporedimo po listih, nato jih po dolgem zvijemo v kanelone.
V globlji pravokoten pekač vlijemo polovico paradižnikove omake. Vanjo položimo kanelone tako, da gledajo z robom navzdol, nato pa čeznje z žlico naložimo preostalo omako in jih potresemo s parmezanom.
Jed pečemo pri 180 °C (ali 160 °C z ventilacijo) 30 minut, da omaka začne brbotati. Zraven postrežemo solato.
Zamenjava
Za kanelone lahko uporabimo tudi suhe liste za lazanjo, le da jih najprej skuhamo po navodilih na embalaži, ali pa v rolice zvite testenine, ki jih pred uporabo ne kuhamo. Pri teh pazimo, da jih v pekaču v celoti prekriva omaka in da jih pečemo malo dlje, okrog 45 minut, oziroma toliko časa, kot piše na zavitku.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Češpljevi trikotniki s karamelno glazuro
Pokrovače s sauce vierge
Dvojna čokoladna torta
Preprosta poročna torta, okrašena z masleno kremo z belo čokolado