Kaj boste skuhali danes?
Lazanja z bučkami in špinačo
Lazanja z bučkami in špinačo
So se na vašem vrtu tudi razrasle bučke? Danes vam ponujamo recept za odlično lazanjo z bučkami in špinačo, v katerem porabite kar tri velike bučke. Če želite preizkusiti še kak recept iz bučk, pa lahko pripravite še bučkine pogačice s kumarično solatko in bučkino pito z roquefortom.
Sestavine
- 400 g špinače
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 250 g maskarponeja
- 1 žlička mletega muškatnega oreška
- 100 g parmezana
- 9 listov testenin za lazanjo
- 1 dl sladke smetane
- 3 velike bučke
- sol
- poper
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 400 g špinače
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 250 g maskarponeja
- 1 žlička mletega muškatnega oreška
- 100 g parmezana
- 9 listov testenin za lazanjo
- 1 dl sladke smetane
- 3 velike bučke
- sol
- poper
Postopek
Špinačo damo v cedilo in jo prelijemo z vrelo vodo, da oveni. Pustimo, da se dovolj ohladi, da jo lahko primemo, nato iz nje ožmemo odvečno tekočino.
Česen stremo in nastrgamo parmezan. V teflonski ponvi segrejemo olje na zmerni temperaturi, dodamo česen in ga pražimo 1 minuto, da se zmehča. Dodamo muškatni orešek in pražimo še 1 minuto, nato dodamo maskarpone, špinačo, polovico smetane in polovico parmezana. Obilno solimo in popramo, dobro premešamo in postavimo na stran.
Pečico segrejemo na 180 °C. Bučke po dolgem narežemo na rezine. Dno pekača, velikega 20 x 30 cm, premažemo s tretjino nadeva. Nanj položimo 3 liste testenin za lazanjo in na to še plast bučk. Postopek ponovimo dvakrat. Zadnjo plast prelijemo s preostalo smetano in potresemo s preostalim parmezanom. Pečemo 40 do 45 minut oziroma tako dolgo, da začne omaka, ki je v jedi, brbotati, testenine pa so mehke, ko vanje zabodemo zobotrebec. Pustimo, da lazanja počiva 5 minut, in jo nato postrežemo.