Kaj boste skuhali danes?
Kunec po lovsko
Po lovsko po navadi pripravljamo piščanca, a tudi kunec je odličen na ta način!
Kunec po lovsko
Po lovsko po navadi pripravljamo piščanca, a tudi kunec je odličen na ta način!
Sestavine
- 900 g razkosanega kunčjega mesa
- 2 žlici moke
- sol
- poper
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- velik šopek peteršilja
- 3 dl belega vina
- 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
- 20 velikih zelenih oliv
- 1 žlica sladkorja
Praznična peka: katere piškote lahko pripravite že novembra
Praznični čas bo vsak čas tu. Pričakajte ga z domačimi piškoti, a brez nepotrebnega stresa.
Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.
Pražen brstični ohrovt, ki prepriča tudi tiste, ki ga sicer ne marajo
Zadnje čase nas navdušuje pražen brstični ohrovt. V različici s pistacijami in granatnim jabolkom, pa ni le okusen, ampak tudi tako čudovito bravit!
Sestavine
- 900 g razkosanega kunčjega mesa
- 2 žlici moke
- sol
- poper
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- velik šopek peteršilja
- 3 dl belega vina
- 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
- 20 velikih zelenih oliv
- 1 žlica sladkorja
Postopek
Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. Peteršilj operemo in prav tako nasekljamo. Moko damo v globok krožnik in jo začinimo s soljo in poprom ter v njej povaljamo zajčje kose. V veliki, nizki ponvi segrejemo olje in na njem postopoma, ne preveč kosov hkrati, popečemo meso. Za vsako peko damo v ponev še eno žlico olja. Pečene kose kunca shranimo na toplem.
V ponev damo čebulo in česen ter pražimo približno 15 minut, da se oboje zmehča, dodamo skoraj ves peteršilj in kuhljamo še nekaj minut. V ponev damo meso in vse skupaj prelijemo z vinom. Ogenj povečamo, da vino zavre, in kuhamo tako dolgo, da tekočina do polovice povre. Dodamo pelate in po potrebi še malo vode, če meso ni povsem prekrito z omako.
Ponev pokrijemo in kuhljamo še 40 minut, da se kunčje meso zmehča. Navedeni čas kuhe je samo približen. Če meso ne odstopa od kosti, ga kuhamo še naprej, dodamo samo malo vode. Ko je meso kuhano, priložimo olive, pokrijemo in kuhamo še 5 do 10 minut. Začinimo s soljo, poprom in sladkorjem. Posujemo s preostalim peteršiljem in postrežemo s polento ali rezanci.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dišeča juha s piščancem in lečo
Dišeča juha s piščancem, ki vas bo pogrela v času prehladov
Pečena orada s katalonsko solato (salso romesco)
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!
Telečji zrezki s pršutom in žajbljem
Saltimbocca je še ena od slastnih italijanskih klasik