
Kunec po lovsko
Po lovsko po navadi pripravljamo piščanca, a tudi kunec je odličen na ta način!
Kunec po lovsko
Po lovsko po navadi pripravljamo piščanca, a tudi kunec je odličen na ta način!

Sestavine
- 900 g razkosanega kunčjega mesa
- 2 žlici moke
- sol
- poper
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- velik šopek peteršilja
- 3 dl belega vina
- 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
- 20 velikih zelenih oliv
- 1 žlica sladkorja

Dve okusni rešitvi za bučke velikanke
Ko se po vrnitvi z dopusta odpravimo na vrt in se v kuhinjo vrnemo s polnim naročjem bučk, v mislih preštevamo vse recepte z bučkami, ki jih poznamo – žar, solata, rižota, ratatuj … in nadevane bučke.

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.

Je to zadnji žar sezone? Nadgradite druženje z domačimi omakami
Poletje bo hitro švignilo mimo in življenja se bodo vrnila na stare tirnice. A še prej se moramo s prijatelji srečati na pikniku, ki ga bodo popestrile domače omake.
Sestavine
- 900 g razkosanega kunčjega mesa
- 2 žlici moke
- sol
- poper
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- velik šopek peteršilja
- 3 dl belega vina
- 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
- 20 velikih zelenih oliv
- 1 žlica sladkorja
Postopek
Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. Peteršilj operemo in prav tako nasekljamo. Moko damo v globok krožnik in jo začinimo s soljo in poprom ter v njej povaljamo zajčje kose. V veliki, nizki ponvi segrejemo olje in na njem postopoma, ne preveč kosov hkrati, popečemo meso. Za vsako peko damo v ponev še eno žlico olja. Pečene kose kunca shranimo na toplem.
V ponev damo čebulo in česen ter pražimo približno 15 minut, da se oboje zmehča, dodamo skoraj ves peteršilj in kuhljamo še nekaj minut. V ponev damo meso in vse skupaj prelijemo z vinom. Ogenj povečamo, da vino zavre, in kuhamo tako dolgo, da tekočina do polovice povre. Dodamo pelate in po potrebi še malo vode, če meso ni povsem prekrito z omako.
Ponev pokrijemo in kuhljamo še 40 minut, da se kunčje meso zmehča. Navedeni čas kuhe je samo približen. Če meso ne odstopa od kosti, ga kuhamo še naprej, dodamo samo malo vode. Ko je meso kuhano, priložimo olive, pokrijemo in kuhamo še 5 do 10 minut. Začinimo s soljo, poprom in sladkorjem. Posujemo s preostalim peteršiljem in postrežemo s polento ali rezanci.