Kaj boste skuhali danes?
Kumarični koktajl
Kumarični koktajl
Sestavine
- ½ solatne kumare
- 1 drobna čebula
- 1 strok česna
- 5 dl pinjenca
- 1,25 dl sladke smetane
- 1 žlica nasekljanega kopra
- sol
- poper
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- ½ solatne kumare
- 1 drobna čebula
- 1 strok česna
- 5 dl pinjenca
- 1,25 dl sladke smetane
- 1 žlica nasekljanega kopra
- sol
- poper
Postopek
Kumaro operemo in grobo nastrgamo; čebulo in česen drobno narežemo. Vse sestavine, ki morajo biti dobro ohlajene (iz hladilnika), v mešalniku hitro zmiksamo in nalijemo v primerne kozarce. Kumarični koktajl okrasimo z rezino kumare in koprovo vejico ter takoj ponudimo.