
Kumarični koktajl
Kumarični koktajl

Sestavine
- ½ solatne kumare
- 1 drobna čebula
- 1 strok česna
- 5 dl pinjenca
- 1,25 dl sladke smetane
- 1 žlica nasekljanega kopra
- sol
- poper

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.
Sestavine
- ½ solatne kumare
- 1 drobna čebula
- 1 strok česna
- 5 dl pinjenca
- 1,25 dl sladke smetane
- 1 žlica nasekljanega kopra
- sol
- poper
Postopek
Kumaro operemo in grobo nastrgamo; čebulo in česen drobno narežemo. Vse sestavine, ki morajo biti dobro ohlajene (iz hladilnika), v mešalniku hitro zmiksamo in nalijemo v primerne kozarce. Kumarični koktajl okrasimo z rezino kumare in koprovo vejico ter takoj ponudimo.