
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 8 žemelj ali rezine belega kruha (pribl. 500 g) od prejšnjega dne
- 2 dl mleka
- 60 g masla
- 2 šalotki
- šopek peteršilja
- 4 jajca
- sol
- poper

Nevidni jabolčni kolač: jesenski hit, ki navdušuje splet
Nevidni jabolčni kolač je jesenski hit družbenih omrežij: sočna sladica s tankimi rezinami jabolk, ki navduši z lahkotnostjo in preprostostjo.

Zrezki v omaki, ki jih pripravite hitro in brez kompliciranja
Med jedmi, ki se vedno znajdejo na domačih jedilnikih, so gotovo zrezki v smetanovi omaki.

Tako tanka riba, pa tako zakomplicirana
Čeprav polenovka izvira s severa Evrope, je že stoletja ena najbolj priljubljenih rib ob Jadranu. Njena pot v naše kraje je ovita v legende.
Sestavine
- 8 žemelj ali rezine belega kruha (pribl. 500 g) od prejšnjega dne
- 2 dl mleka
- 60 g masla
- 2 šalotki
- šopek peteršilja
- 4 jajca
- sol
- poper
Postopek
Žemlje narežemo na kocke in jih stresemo v skledo. Mleko segrejemo, maslo razpustimo, šalotko olupimo in drobno narežemo, peteršiljeve lističe osmukamo in prav tako drobno narežemo.
Šalotko hitro podušimo na razpuščenem maslu in s tem prelijemo kruhove kocke. Dolijemo toplo mleko, dodamo peteršilj ter začinimo s soljo in poprom. Dodamo še jajca, ki smo jih stepli z metlico za sneg. Vse sestavine dobro premešamo in pustimo vsaj 10 minut, da se dobro prepojijo.
Maso še enkrat pregnetemo, potem pa z vlažnimi rokami oblikujemo 8 lepih enako debelih cmokov. Kruhove cmoke damo v vrelo osoljeno vodo in jih počasi kuhljamo 10 minut. Voda ne sme premočno vreti.

Nasvet
Kruhove cmoke lahko ponudimo ob golažu ali ragujih.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem
Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica