
Sestavine
- 8 žemelj ali rezine belega kruha (pribl. 500 g) od prejšnjega dne
- 2 dl mleka
- 60 g masla
- 2 šalotki
- šopek peteršilja
- 4 jajca
- sol
- poper

Prehranski triki, s katerimi vročina ne bo uničila apetita
V vročih poletnih dneh se pogosto zgodi, da nas vročina izčrpa in zmanjša apetit. A kljub temu je treba zanj dobro poskrbeti, prav tako pa tudi za normalno hidracijo. Kako?

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.

Je to zadnji žar sezone? Nadgradite druženje z domačimi omakami
Poletje bo hitro švignilo mimo in življenja se bodo vrnila na stare tirnice. A še prej se moramo s prijatelji srečati na pikniku, ki ga bodo popestrile domače omake.
Sestavine
- 8 žemelj ali rezine belega kruha (pribl. 500 g) od prejšnjega dne
- 2 dl mleka
- 60 g masla
- 2 šalotki
- šopek peteršilja
- 4 jajca
- sol
- poper
Postopek
Žemlje narežemo na kocke in jih stresemo v skledo. Mleko segrejemo, maslo razpustimo, šalotko olupimo in drobno narežemo, peteršiljeve lističe osmukamo in prav tako drobno narežemo.
Šalotko hitro podušimo na razpuščenem maslu in s tem prelijemo kruhove kocke. Dolijemo toplo mleko, dodamo peteršilj ter začinimo s soljo in poprom. Dodamo še jajca, ki smo jih stepli z metlico za sneg. Vse sestavine dobro premešamo in pustimo vsaj 10 minut, da se dobro prepojijo.
Maso še enkrat pregnetemo, potem pa z vlažnimi rokami oblikujemo 8 lepih enako debelih cmokov. Kruhove cmoke damo v vrelo osoljeno vodo in jih počasi kuhljamo 10 minut. Voda ne sme premočno vreti.

Nasvet
Kruhove cmoke lahko ponudimo ob golažu ali ragujih.