© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kruhovi cmoki

Osnovni recept za kruhove cmoke.

Kruhovi cmoki

Osnovni recept za kruhove cmoke.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kruhovi-cmoki-A_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 8 žemelj ali rezine belega kruha (pribl. 500 g) od prejšnjega dne
  • 2 dl mleka
  • 60 g masla
  • 2 šalotki
  • šopek peteršilja
  • 4 jajca
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 8 žemelj ali rezine belega kruha (pribl. 500 g) od prejšnjega dne
  • 2 dl mleka
  • 60 g masla
  • 2 šalotki
  • šopek peteršilja
  • 4 jajca
  • sol
  • poper

Postopek

1

Žemlje narežemo na kocke in jih stresemo v skledo. Mleko segrejemo, maslo razpustimo, šalotko olupimo in drobno narežemo, peteršiljeve lističe osmukamo in prav tako drobno narežemo.

2

Šalotko hitro podušimo na razpuščenem maslu in s tem prelijemo kruhove kocke. Dolijemo toplo mleko, dodamo peteršilj ter začinimo s soljo in poprom. Dodamo še jajca, ki smo jih stepli z metlico za sneg. Vse sestavine dobro premešamo in pustimo vsaj 10 minut, da se dobro prepojijo.

3

Maso še enkrat pregnetemo, potem pa z vlažnimi rokami oblikujemo 8 lepih enako debelih cmokov.  Kruhove cmoke damo v vrelo osoljeno vodo in jih počasi kuhljamo 10 minut. Voda ne sme premočno vreti.

kruhovi-cmoki-1_318x220_acf_cropped

Nasvet

Kruhove cmoke lahko ponudimo ob golažu ali ragujih.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.