
Kruh naan
Kruh naan

Sestavine
testo
- 250 g moke
- 2 žlički sladkorja
- ½ žličke soli
- ½ žličke pecilnega praška
- 1,1–1,3 dl mleka
- 2 žlici olja in še malo za premaz
obloga
- mak ali sezam ali sesekljan česen in svež koriander
- 1 žlica stopljenega masla za premaz

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
testo
- 250 g moke
- 2 žlički sladkorja
- ½ žličke soli
- ½ žličke pecilnega praška
- 1,1–1,3 dl mleka
- 2 žlici olja in še malo za premaz
obloga
- mak ali sezam ali sesekljan česen in svež koriander
- 1 žlica stopljenega masla za premaz
Postopek
V skledo presejemo moko s pecilnim praškom ter dodamo sladkor in sol. V drugi skledici zmešamo mleko in olje. V sredino moke naredimo jamico in vanjo vlijemo zmes mleka in olja. Počasi mešamo sestavine, tako da začnemo v sredini in postopno vmešamo moko okoli jamice, da dobimo gladko in mehko testo. Gnetemo ga 8 do 10 minut; če se preveč lepi, dodamo malo moke.
Testo položimo v skledo, premazano z malo olja, pokrijemo z vlažnim prtičkom in pustimo na toplem 10 do 15 minut. Iz testa nato oblikujemo 5 kroglic.
V pečici segrejemo žar na srednjo temperaturo in na najvišje vodilo postavimo težek pekač, da se segreje. Testene kroglice na pomokani delovni površini zelo tanko razvaljamo, po možnosti v obliko solze. Posujemo jih z izbrano oblogo, ki jo potlačimo v testo. Kruhke položimo na vroč pekač in pečemo le minuto ali dve, da se rahlo obarvajo. Premažemo jih z maslom in še tople postrežemo.