
Krompirjeve pogačice z zelenjavo
Krompirjeve pogačice z zelenjavo

Sestavine
- 500 g krompirja
- ½ čebule
- ½ porovega stebla
- ½ koromača
- 2 korenčka
- 100 g zamrznjenega graha
- 80 g polnovredne moke
- 2 jajci
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 1 žlica drobno narezanega drobnjaka
- zeliščna sol
- poper
- olje za pečenje

Porabite koruzo, preden bo prepozno
Ko se bliža konec poletja, nas pridelana koruza še zadnjič vabi s svojo sladkobo in hranilnostjo. Koruza pa ne rabi biti zgolj priloga, lahko je tudi glavna zvezda jedi, saj ponuja teksturo, okus in barvo.

Meden in osvežujoč: kako pripraviti domač sirup iz figovih listov
Na Lošinju domačini že dolgo pripravljajo sirup iz figovih listov. Okus je medeno figov in osvežujoč – popoln spomin na poletne dni.

S temi triki bo vaš biskvit vedno popoln
Dober biskvit zahteva natančnost, znanje in razumevanje sestavin, pa čeprav se zdi tako preprost.
Sestavine
- 500 g krompirja
- ½ čebule
- ½ porovega stebla
- ½ koromača
- 2 korenčka
- 100 g zamrznjenega graha
- 80 g polnovredne moke
- 2 jajci
- 1 žlica drobno narezanega peteršilja
- 1 žlica drobno narezanega drobnjaka
- zeliščna sol
- poper
- olje za pečenje
Postopek
Krompir operemo, skuhamo, olupimo in pretlačimo. Čebulo, por in koromač operemo, očistimo in drobno narežemo. Korenček olupimo in grobo nastrgamo, grah pa blanširamo. Vse sestavine v skledi dobro zmešamo ter začinimo z zeliščno soljo in poprom. Iz mase naredimo pogačice.
Krompirjeve pogačice pečemo počasi v ponvi na malo olja, da na obeh straneh dobijo lepo hrustljavo skorjo.
Nasvet
Kot prilogo lahko ponudimo poljubno solato ali jogurtovo omako z zelišči.