
Bučne polpete s prekajenim lososom
Buča in krompir se odlično znajdeta tudi v hitro pripravljenih polpetah.
Bučne polpete s prekajenim lososom
Buča in krompir se odlično znajdeta tudi v hitro pripravljenih polpetah.

Sestavine
- 200 g krompirja
- 300 g mesa jedilne buče
- 2 jajci
- 80 g polnozrnate moke
- sol
- poper
- nariban muškatni orešek
- oljčno olje za peko
- 150 g prekajenega lososa (tanke rezine)
- 4 žlice kisle smetane
- 1 čebula, narezana na tanke rezine
- bazilika za okras

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 200 g krompirja
- 300 g mesa jedilne buče
- 2 jajci
- 80 g polnozrnate moke
- sol
- poper
- nariban muškatni orešek
- oljčno olje za peko
- 150 g prekajenega lososa (tanke rezine)
- 4 žlice kisle smetane
- 1 čebula, narezana na tanke rezine
- bazilika za okras
Postopek
Krompir operemo, olupimo in naribano; tudi bučno meso naribamo. Jajca in moko v primerni skledi gladko zmešamo. Naribano bučo in krompir zmešamo z jajčno zmesjo ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Kepico mase poskusno spečemo in maso po okusu začinimo. Iz bučne mase naredimo 8 polpet. Na obeh straneh jih počasi pečemo v teflonski ponovi na kančku oljčnega olja.
Bučne polpete serviramo z rezinami prekajenega lososa ter okrasimo s kislo smetano, čebulo in drobnjakom.