© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bučne polpete s prekajenim lososom

Buča in krompir se odlično znajdeta tudi v hitro pripravljenih polpetah.

Bučne polpete s prekajenim lososom

Buča in krompir se odlično znajdeta tudi v hitro pripravljenih polpetah.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kürbisburger mit Räucherlachs

Sestavine

  • 200 g krompirja
  • 300 g mesa jedilne buče
  • 2 jajci
  • 80 g polnozrnate moke
  • sol
  • poper
  • nariban muškatni orešek
  • oljčno olje za peko
  • 150 g prekajenega lososa (tanke rezine)
  • 4 žlice kisle smetane
  • 1 čebula, narezana na tanke rezine
  • bazilika za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g krompirja
  • 300 g mesa jedilne buče
  • 2 jajci
  • 80 g polnozrnate moke
  • sol
  • poper
  • nariban muškatni orešek
  • oljčno olje za peko
  • 150 g prekajenega lososa (tanke rezine)
  • 4 žlice kisle smetane
  • 1 čebula, narezana na tanke rezine
  • bazilika za okras

Postopek

1

Krompir operemo, olupimo in naribano; tudi bučno meso naribamo. Jajca in moko v primerni skledi gladko zmešamo. Naribano bučo in krompir zmešamo z jajčno zmesjo ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.

2

Kepico mase poskusno spečemo in maso po okusu začinimo. Iz bučne mase naredimo 8 polpet. Na obeh straneh jih počasi pečemo v teflonski ponovi na kančku oljčnega olja.

3

Bučne polpete serviramo z rezinami prekajenega lososa ter okrasimo s kislo smetano, čebulo in drobnjakom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.