Kaj boste skuhali danes?
Piščančja nabodala, krompir z zelišči in jabolčno-zeljna solata
Piščančja nabodala, krompir z zelišči in jabolčno-zeljna solata
Sestavine
- 2 kosa piščančjih prsi brez kosti in kože
marinada
- 0,5 dl manj mastnega jogurta
- sok in lupina ½ limone
- 1 strok česna
- 1 žlica drobno nasekljanega pehtrana
krompir z zelišči
- 300 g mladega krompirja
- 1 žlica repičnega olja
- ½ žlice drobno nasekljanega peteršilja
- ½ žlice drobno nasekljane mete
- ½ žlice narezanega drobnjaka
jabolčno-zeljna solata
- 1 dl manj mastne kisle smetane
- 1 žlička zrnate gorčice
- sok 1 limone
- 100 g koromača
- 100 g belega zelja
- 1 korenje
- 1 zeleno jabolko (npr. granny smith)
- sol
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Vse, kar morate vedeti o uporabi dresirne vrečke
Dresirna vrečka lahko v kuhinji hitro postane naša najboljša prijateljica, a le, če jo uporabljamo pravilno in si prihranimo nepotrebno packanje.
Sestavine
- 2 kosa piščančjih prsi brez kosti in kože
marinada
- 0,5 dl manj mastnega jogurta
- sok in lupina ½ limone
- 1 strok česna
- 1 žlica drobno nasekljanega pehtrana
krompir z zelišči
- 300 g mladega krompirja
- 1 žlica repičnega olja
- ½ žlice drobno nasekljanega peteršilja
- ½ žlice drobno nasekljane mete
- ½ žlice narezanega drobnjaka
jabolčno-zeljna solata
- 1 dl manj mastne kisle smetane
- 1 žlička zrnate gorčice
- sok 1 limone
- 100 g koromača
- 100 g belega zelja
- 1 korenje
- 1 zeleno jabolko (npr. granny smith)
- sol
Postopek
Piščančje prsi narežemo na kocke. Če uporabljamo lesena nabodala, jih za 10 minut namočimo v vodi. Žar v pečici močno segrejemo in pod njega položimo nizek pekač, ki ima površino proti prijemanju. V večji skledi zmešamo jogurt, limonov sok in lupino, strt česen in pehtran. Dodamo meso in premešamo, da je dobro obdano z marinado. Pokrijemo in damo na stran.
Ostrgan krompir damo v veliko kozico z vrelo vodo in ga kuhamo približno 12 minut, da ga lahko brez težav prebodemo z vilicami. V manjši skodelici zmešamo olje in zelišča.
Medtem ko se krompir kuha, pripravimo solato. V večji skledi zmešamo kislo smetano, gorčico in limonov sok. Koromač obrežemo in grobo naribamo, zelje drobno narežemo, korenje in jabolko pa prav tako grobo naribamo. Vso zelenjavo in jabolka damo v skledo s prelivom in dobro premešamo.
Krompir odcedimo in vrnemo v kozico ter ga prelijemo z zeliščnim prelivom, previdno premešamo, pokrijemo, da bo ostal topel, in damo na stran.
Koščke piščanca nabodemo na štiri nabodala in jih položimo na vroč pekač ter pokapamo z ostankom marinade. Pladenj položimo pod žar in pečemo 6 do 8 minut. Nabodala vsaki dve minuti obrnemo, da se z vseh strani enakomerno zapečejo. Košček mesa prerežemo, da preverimo, ali je dobro pečen. Nabodala postrežemo s krompirjem in zeljno solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ramstek z omako pizzaiola
Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.
Porova juha z ješprenjčkom in slanino
Slastna juha, ki prijetno nasiti - preverite recept, pripravljen v manj kot tričetrt ure.
Čokoladna tablica z jelenčki in snežaki
Narastek z rogljički
Kruhov narastek malo drugače, s francoskimi rogljički namesto kruha in s pridihom Bližnjega vzhoda