© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančja nabodala, krompir z zelišči in jabolčno-zeljna solata

Piščančja nabodala, krompir z zelišči in jabolčno-zeljna solata

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Piscancja nabodala krompir z zelisci in jabolcno-zeljna solata

Sestavine

  • 2 kosa piščančjih prsi brez kosti in kože

marinada

  • 0,5 dl manj mastnega jogurta
  • sok in lupina ½ limone
  • 1 strok česna
  • 1 žlica drobno nasekljanega pehtrana

krompir z zelišči

  • 300 g mladega krompirja
  • 1 žlica repičnega olja
  • ½ žlice drobno nasekljanega peteršilja
  • ½ žlice drobno nasekljane mete
  • ½ žlice narezanega drobnjaka

jabolčno-zeljna solata

  • 1 dl manj mastne kisle smetane
  • 1 žlička zrnate gorčice
  • sok 1 limone
  • 100 g koromača
  • 100 g belega zelja
  • 1 korenje
  • 1 zeleno jabolko (npr. granny smith)
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 kosa piščančjih prsi brez kosti in kože

marinada

  • 0,5 dl manj mastnega jogurta
  • sok in lupina ½ limone
  • 1 strok česna
  • 1 žlica drobno nasekljanega pehtrana

krompir z zelišči

  • 300 g mladega krompirja
  • 1 žlica repičnega olja
  • ½ žlice drobno nasekljanega peteršilja
  • ½ žlice drobno nasekljane mete
  • ½ žlice narezanega drobnjaka

jabolčno-zeljna solata

  • 1 dl manj mastne kisle smetane
  • 1 žlička zrnate gorčice
  • sok 1 limone
  • 100 g koromača
  • 100 g belega zelja
  • 1 korenje
  • 1 zeleno jabolko (npr. granny smith)
  • sol

Postopek

1

Piščančje prsi narežemo na kocke. Če uporabljamo lesena nabodala, jih za 10 minut namočimo v vodi. Žar v pečici močno segrejemo in pod njega položimo nizek pekač, ki ima površino proti prijemanju. V večji skledi zmešamo jogurt, limonov sok in lupino, strt česen in pehtran. Dodamo meso in premešamo, da je dobro obdano z marinado. Pokrijemo in damo na stran.

2

Ostrgan krompir damo v veliko kozico z vrelo vodo in ga kuhamo približno 12 minut, da ga lahko brez težav prebodemo z vilicami. V manjši skodelici zmešamo olje in zelišča.

3

Medtem ko se krompir kuha, pripravimo solato. V večji skledi zmešamo kislo smetano, gorčico in limonov sok. Koromač obrežemo in grobo naribamo, zelje drobno narežemo, korenje in jabolko pa prav tako grobo naribamo. Vso zelenjavo in jabolka damo v skledo s prelivom in dobro premešamo.

4

Krompir odcedimo in vrnemo v kozico ter ga prelijemo z zeliščnim prelivom, previdno premešamo, pokrijemo, da bo ostal topel, in damo na stran.

5

Koščke piščanca nabodemo na štiri nabodala in jih položimo na vroč pekač ter pokapamo z ostankom marinade. Pladenj položimo pod žar in pečemo 6 do 8 minut. Nabodala vsaki dve minuti obrnemo, da se z vseh strani enakomerno zapečejo. Košček mesa prerežemo, da preverimo, ali je dobro pečen. Nabodala postrežemo s krompirjem in zeljno solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.