Kaj boste skuhali danes?
Solata s pečeno peso in jajci
Vegetarijanska solata s kremastim prelivom in hrustljavimi lešniki je lahko tudi lahek samostojen obrok.
Solata s pečeno peso in jajci
Vegetarijanska solata s kremastim prelivom in hrustljavimi lešniki je lahko tudi lahek samostojen obrok.
Sestavine
- 200 g kuhane rdeče pese (lahko vakuumsko pakirane, vendar ne vložene v kisu)
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 žličke šerijevega kisa
- 1 žlica bistrega medu
- 2 jajci
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlička dijonske gorčice
- nekaj vejic kopra (nekaj listkov prihranimo za okras)
- 70 g motovilca
- 1 žlica praženih nasekljanih lešnikov
- sol
- poper
- 2 rezini kruha in maslo, ko postrežemo
Žganci, kot so jih delali nekoč
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Sestavine
- 200 g kuhane rdeče pese (lahko vakuumsko pakirane, vendar ne vložene v kisu)
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 žličke šerijevega kisa
- 1 žlica bistrega medu
- 2 jajci
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlička dijonske gorčice
- nekaj vejic kopra (nekaj listkov prihranimo za okras)
- 70 g motovilca
- 1 žlica praženih nasekljanih lešnikov
- sol
- poper
- 2 rezini kruha in maslo, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Rdečo peso narežemo na krhlje, položimo v pekač, dodamo polovico olja, 2 žlički kisa in med ter solimo in popramo. Pečemo 20 do 25 minut, medtem jo dvakrat premešamo, nato pustimo, da se nekaj minut ohlaja.
Jajci medtem položimo v vrelo vodo. Temperaturo zmanjšamo in počasi kuhamo 10 minut, nato ju ohladimo pod tekočo hladno vodo. Jajci olupimo in razpolovimo.
Preostalo olje, kislo smetano, gorčico in preostalo žličko kisa zmešamo z nasekljanim koprom. Motovilec zmešamo s polivko in ga skupaj z rdečo peso in jajci razporedimo po krožnikih. Jed posipamo še z listki kopra in lešniki. Postrežemo s kruhom in maslom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec s pehtranom in pirejem iz sladkega krompirja
Pehtranova aroma je prefinjena, a močna, zato bo to zelišče jed povsem spremenilo.
Lazanja z bučkami in špinačo
Zavitek s karameliziranimi jabolki in orehi
Jabolčni zavitek lahko pripravimo na sto različnih načinov in vsi so odlični!