
Solata s pečeno peso in jajci
Vegetarijanska solata s kremastim prelivom in hrustljavimi lešniki je lahko tudi lahek samostojen obrok.
Solata s pečeno peso in jajci
Vegetarijanska solata s kremastim prelivom in hrustljavimi lešniki je lahko tudi lahek samostojen obrok.

Sestavine
- 200 g kuhane rdeče pese (lahko vakuumsko pakirane, vendar ne vložene v kisu)
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 žličke šerijevega kisa
- 1 žlica bistrega medu
- 2 jajci
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlička dijonske gorčice
- nekaj vejic kopra (nekaj listkov prihranimo za okras)
- 70 g motovilca
- 1 žlica praženih nasekljanih lešnikov
- sol
- poper
- 2 rezini kruha in maslo, ko postrežemo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 200 g kuhane rdeče pese (lahko vakuumsko pakirane, vendar ne vložene v kisu)
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 žličke šerijevega kisa
- 1 žlica bistrega medu
- 2 jajci
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlička dijonske gorčice
- nekaj vejic kopra (nekaj listkov prihranimo za okras)
- 70 g motovilca
- 1 žlica praženih nasekljanih lešnikov
- sol
- poper
- 2 rezini kruha in maslo, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Rdečo peso narežemo na krhlje, položimo v pekač, dodamo polovico olja, 2 žlički kisa in med ter solimo in popramo. Pečemo 20 do 25 minut, medtem jo dvakrat premešamo, nato pustimo, da se nekaj minut ohlaja.
Jajci medtem položimo v vrelo vodo. Temperaturo zmanjšamo in počasi kuhamo 10 minut, nato ju ohladimo pod tekočo hladno vodo. Jajci olupimo in razpolovimo.
Preostalo olje, kislo smetano, gorčico in preostalo žličko kisa zmešamo z nasekljanim koprom. Motovilec zmešamo s polivko in ga skupaj z rdečo peso in jajci razporedimo po krožnikih. Jed posipamo še z listki kopra in lešniki. Postrežemo s kruhom in maslom.