
Kaj boste skuhali danes?
Solata s pečeno peso in jajci
Vegetarijanska solata s kremastim prelivom in hrustljavimi lešniki je lahko tudi lahek samostojen obrok.
Solata s pečeno peso in jajci
Vegetarijanska solata s kremastim prelivom in hrustljavimi lešniki je lahko tudi lahek samostojen obrok.

Sestavine
- 200 g kuhane rdeče pese (lahko vakuumsko pakirane, vendar ne vložene v kisu)
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 žličke šerijevega kisa
- 1 žlica bistrega medu
- 2 jajci
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlička dijonske gorčice
- nekaj vejic kopra (nekaj listkov prihranimo za okras)
- 70 g motovilca
- 1 žlica praženih nasekljanih lešnikov
- sol
- poper
- 2 rezini kruha in maslo, ko postrežemo

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 200 g kuhane rdeče pese (lahko vakuumsko pakirane, vendar ne vložene v kisu)
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 žličke šerijevega kisa
- 1 žlica bistrega medu
- 2 jajci
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlička dijonske gorčice
- nekaj vejic kopra (nekaj listkov prihranimo za okras)
- 70 g motovilca
- 1 žlica praženih nasekljanih lešnikov
- sol
- poper
- 2 rezini kruha in maslo, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Rdečo peso narežemo na krhlje, položimo v pekač, dodamo polovico olja, 2 žlički kisa in med ter solimo in popramo. Pečemo 20 do 25 minut, medtem jo dvakrat premešamo, nato pustimo, da se nekaj minut ohlaja.
Jajci medtem položimo v vrelo vodo. Temperaturo zmanjšamo in počasi kuhamo 10 minut, nato ju ohladimo pod tekočo hladno vodo. Jajci olupimo in razpolovimo.
Preostalo olje, kislo smetano, gorčico in preostalo žličko kisa zmešamo z nasekljanim koprom. Motovilec zmešamo s polivko in ga skupaj z rdečo peso in jajci razporedimo po krožnikih. Jed posipamo še z listki kopra in lešniki. Postrežemo s kruhom in maslom.