© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata s pečeno peso in jajci

Vegetarijanska solata s kremastim prelivom in hrustljavimi lešniki je lahko tudi lahek samostojen obrok.

Solata s pečeno peso in jajci

Vegetarijanska solata s kremastim prelivom in hrustljavimi lešniki je lahko tudi lahek samostojen obrok.

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Solata s pečeno peso, motovilcem in jajcem

Sestavine

  • 200 g kuhane rdeče pese (lahko vakuumsko pakirane, vendar ne vložene v kisu)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 žličke šerijevega kisa
  • 1 žlica bistrega medu
  • 2 jajci
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • nekaj vejic kopra (nekaj listkov prihranimo za okras)
  • 70 g motovilca
  • 1 žlica praženih nasekljanih lešnikov
  • sol
  • poper
  • 2 rezini kruha in maslo, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g kuhane rdeče pese (lahko vakuumsko pakirane, vendar ne vložene v kisu)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 žličke šerijevega kisa
  • 1 žlica bistrega medu
  • 2 jajci
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • nekaj vejic kopra (nekaj listkov prihranimo za okras)
  • 70 g motovilca
  • 1 žlica praženih nasekljanih lešnikov
  • sol
  • poper
  • 2 rezini kruha in maslo, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Rdečo peso narežemo na krhlje, položimo v pekač, dodamo polovico olja, 2 žlički kisa in med ter solimo in popramo. Pečemo 20 do 25 minut, medtem jo dvakrat premešamo, nato pustimo, da se nekaj minut ohlaja.

2

Jajci medtem položimo v vrelo vodo. Temperaturo zmanjšamo in počasi kuhamo 10 minut, nato ju ohladimo pod tekočo hladno vodo. Jajci olupimo in razpolovimo.

3

Preostalo olje, kislo smetano, gorčico in preostalo žličko kisa zmešamo z nasekljanim koprom. Motovilec zmešamo s polivko in ga skupaj z rdečo peso in jajci razporedimo po krožnikih. Jed posipamo še z listki kopra in lešniki. Postrežemo s kruhom in maslom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.