© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjev pire z dodatki

Okusni dodatki za krompirjev pire

Krompirjev pire z dodatki

Okusni dodatki za krompirjev pire

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi kot priloga
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pire krompir

Sestavine

  • 500 g krompirja mokaste sorte, olupljenega in narezanega na večje kose
  • 2 žlički soli

Zrnata gorčica in čedar

  • 25 g masla
  • 50 g sira čedar
  • 3 žlice zrnate gorčice

Parmezan in tartufi

  • 50 g parmezana
  • beli poper
  • tartufovo olje

Kisla smetana, mlada čebulica in drobnjak

  • 4 žlice kisle smetane
  • 6 mladih čebulic
  • 2 žlici drobnjaka

Zelišča in česen

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 2 žlici sesekljanega petršilja
  • 2 žlici sesekljanega drobnjaka
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 500 g krompirja mokaste sorte, olupljenega in narezanega na večje kose
  • 2 žlički soli

Zrnata gorčica in čedar

  • 25 g masla
  • 50 g sira čedar
  • 3 žlice zrnate gorčice

Parmezan in tartufi

  • 50 g parmezana
  • beli poper
  • tartufovo olje

Kisla smetana, mlada čebulica in drobnjak

  • 4 žlice kisle smetane
  • 6 mladih čebulic
  • 2 žlici drobnjaka

Zelišča in česen

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 2 žlici sesekljanega petršilja
  • 2 žlici sesekljanega drobnjaka

Postopek

1

Krompir olupimo, damo v kozico s hladno vodo in segrejemo do nežnega vrenja. Solimo ga in skuhamo do mehkega. Kuhan krompir dobro odcedimo, ga vrnemo v kozico in pretlačimo. Obogatimo ga z eno od naslednjih okusnih kombinacij.

2

Parmezan in tartufi: v pire z metlico vmešamo 25 g masla in 50 g drobno naribanega parmezana. Začinimo z belim poprom in pokapamo s tartufovim oljem.

3

Kisla smetana, mlada čebulica in drobnjak: v pire vmešamo 4 žlice kisle smetane, 6 drobno sesekljanih mladih čebulic z zelenimi deli vred in 2 žlici drobno narezanega drobnjaka. Posujemo s kolobarčki mlade čebulice.

4

Zrnata gorčica in čedar: v pire vmešamo 25 g masla in 50 g naribanega sira čedar ter pristavimo na srednje močan ogenj, da se sir stopi. Vmešamo 3 žlice zrnate gorčice.

5

Zelišča in česen: v ponvici segrejemo 3 žlice oljčnega olja in na njem nežno pražimo 1 strt strok česna 3 do 4 minute, a pazimo, da se ne obarva. Olje s česnom vmešamo v pire in dodamo še 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja ter 2 žlici drobno narezanega drobnjaka. Nazadnje pokapamo z oljčnim oljem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.