
Sestavine
- 500 g krompirja mokaste sorte, olupljenega in narezanega na večje kose
- 2 žlički soli
Zrnata gorčica in čedar
- 25 g masla
- 50 g sira čedar
- 3 žlice zrnate gorčice
Parmezan in tartufi
- 50 g parmezana
- beli poper
- tartufovo olje
Kisla smetana, mlada čebulica in drobnjak
- 4 žlice kisle smetane
- 6 mladih čebulic
- 2 žlici drobnjaka
Zelišča in česen
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 strok česna
- 2 žlici sesekljanega petršilja
- 2 žlici sesekljanega drobnjaka

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 500 g krompirja mokaste sorte, olupljenega in narezanega na večje kose
- 2 žlički soli
Zrnata gorčica in čedar
- 25 g masla
- 50 g sira čedar
- 3 žlice zrnate gorčice
Parmezan in tartufi
- 50 g parmezana
- beli poper
- tartufovo olje
Kisla smetana, mlada čebulica in drobnjak
- 4 žlice kisle smetane
- 6 mladih čebulic
- 2 žlici drobnjaka
Zelišča in česen
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 strok česna
- 2 žlici sesekljanega petršilja
- 2 žlici sesekljanega drobnjaka
Postopek
Krompir olupimo, damo v kozico s hladno vodo in segrejemo do nežnega vrenja. Solimo ga in skuhamo do mehkega. Kuhan krompir dobro odcedimo, ga vrnemo v kozico in pretlačimo. Obogatimo ga z eno od naslednjih okusnih kombinacij.
Parmezan in tartufi: v pire z metlico vmešamo 25 g masla in 50 g drobno naribanega parmezana. Začinimo z belim poprom in pokapamo s tartufovim oljem.
Kisla smetana, mlada čebulica in drobnjak: v pire vmešamo 4 žlice kisle smetane, 6 drobno sesekljanih mladih čebulic z zelenimi deli vred in 2 žlici drobno narezanega drobnjaka. Posujemo s kolobarčki mlade čebulice.
Zrnata gorčica in čedar: v pire vmešamo 25 g masla in 50 g naribanega sira čedar ter pristavimo na srednje močan ogenj, da se sir stopi. Vmešamo 3 žlice zrnate gorčice.
Zelišča in česen: v ponvici segrejemo 3 žlice oljčnega olja in na njem nežno pražimo 1 strt strok česna 3 do 4 minute, a pazimo, da se ne obarva. Olje s česnom vmešamo v pire in dodamo še 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja ter 2 žlici drobno narezanega drobnjaka. Nazadnje pokapamo z oljčnim oljem.