Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 500 g krompirja mokaste sorte, olupljenega in narezanega na večje kose
- 2 žlički soli
Zrnata gorčica in čedar
- 25 g masla
- 50 g sira čedar
- 3 žlice zrnate gorčice
Parmezan in tartufi
- 50 g parmezana
- beli poper
- tartufovo olje
Kisla smetana, mlada čebulica in drobnjak
- 4 žlice kisle smetane
- 6 mladih čebulic
- 2 žlici drobnjaka
Zelišča in česen
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 strok česna
- 2 žlici sesekljanega petršilja
- 2 žlici sesekljanega drobnjaka
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 500 g krompirja mokaste sorte, olupljenega in narezanega na večje kose
- 2 žlički soli
Zrnata gorčica in čedar
- 25 g masla
- 50 g sira čedar
- 3 žlice zrnate gorčice
Parmezan in tartufi
- 50 g parmezana
- beli poper
- tartufovo olje
Kisla smetana, mlada čebulica in drobnjak
- 4 žlice kisle smetane
- 6 mladih čebulic
- 2 žlici drobnjaka
Zelišča in česen
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 strok česna
- 2 žlici sesekljanega petršilja
- 2 žlici sesekljanega drobnjaka
Postopek
Krompir olupimo, damo v kozico s hladno vodo in segrejemo do nežnega vrenja. Solimo ga in skuhamo do mehkega. Kuhan krompir dobro odcedimo, ga vrnemo v kozico in pretlačimo. Obogatimo ga z eno od naslednjih okusnih kombinacij.
Parmezan in tartufi: v pire z metlico vmešamo 25 g masla in 50 g drobno naribanega parmezana. Začinimo z belim poprom in pokapamo s tartufovim oljem.
Kisla smetana, mlada čebulica in drobnjak: v pire vmešamo 4 žlice kisle smetane, 6 drobno sesekljanih mladih čebulic z zelenimi deli vred in 2 žlici drobno narezanega drobnjaka. Posujemo s kolobarčki mlade čebulice.
Zrnata gorčica in čedar: v pire vmešamo 25 g masla in 50 g naribanega sira čedar ter pristavimo na srednje močan ogenj, da se sir stopi. Vmešamo 3 žlice zrnate gorčice.
Zelišča in česen: v ponvici segrejemo 3 žlice oljčnega olja in na njem nežno pražimo 1 strt strok česna 3 do 4 minute, a pazimo, da se ne obarva. Olje s česnom vmešamo v pire in dodamo še 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja ter 2 žlici drobno narezanega drobnjaka. Nazadnje pokapamo z oljčnim oljem.