 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Krompirjev narastek z beluši, čemažem in paradižnikom
Krompirjev narastek z beluši, čemažem in paradižnikom
 
    Sestavine
- 600 g krompirja
- 400 g belih belušev
- 10 češnjevih paradižnikov
- 100 g ovčjega sira
- 20 čemaževih listov
- 2 dl sladke smetane
- 1 dl mleka
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica gorčice
- 2 žlici naribanega parmezana
- sol
- poper
- 2 jajci
- maslo za model
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 600 g krompirja
- 400 g belih belušev
- 10 češnjevih paradižnikov
- 100 g ovčjega sira
- 20 čemaževih listov
- 2 dl sladke smetane
- 1 dl mleka
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica gorčice
- 2 žlici naribanega parmezana
- sol
- poper
- 2 jajci
- maslo za model
Postopek
Krompir operemo, v lupini skuhamo v slani vodi, odcedimo in počakamo, da preostala tekočina izpari. Beluše olupimo, odrežemo olesenele konce, stebla pa poševno narežemo na 2 cm dolge kose. Češnjeve paradižnike operemo in razpolovimo. Ovčji sir narežemo na kocke. Čemaževe liste narežemo na ozke trakove.
Polovični količini čemaža dodamo mleko, sladko in kislo smetano, gorčico in parmezan ter naredimo pire; začinimo s soljo in poprom. Čemaževemu pireju dodamo obe jajci in ponovno hitro zmiksamo. Vmešamo polovico preostalega čemaža.
Krompir olupimo in narežemo na rezine. Krompirjeve rezine in koščke belušev pomešamo s pripravljeno omako in maso napolnimo v model za narastek, ki smo ga rahlo namazali z maslom. Narastek pokrijemo z alufolijo in pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C. Po 15 minutah pečenja vzamemo narastek iz pečice, po površini razporedimo paradižnikove polovičke in kocke ovčjega sira ter odkrito pečemo nadaljnjih 10 minut. Preden narastek ponudimo, ga potresemo s preostalim čemažem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kocke iz ovsenih kosmičev s slivami in orehi
Za posladek, zajtrk ali malico – navdušijo tudi otroke!
Goveji medaljoni v zelenini omaki
Krepka grahova juha
Okusna grahova juha, ki jo lahko pripravite tudi iz zamrznjenega graha
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        