© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjev narastek z beluši, čemažem in paradižnikom

Krompirjev narastek z beluši, čemažem in paradižnikom

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bärlauch-Spargelauflauf

Sestavine

  • 600 g krompirja
  • 400 g belih belušev
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 100 g ovčjega sira
  • 20 čemaževih listov
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 dl mleka
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 žlica gorčice
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • 2 jajci
  • maslo za model
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 600 g krompirja
  • 400 g belih belušev
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 100 g ovčjega sira
  • 20 čemaževih listov
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 dl mleka
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 žlica gorčice
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • 2 jajci
  • maslo za model

Postopek

1

Krompir operemo, v lupini skuhamo v slani vodi, odcedimo in počakamo, da preostala tekočina izpari. Beluše olupimo, odrežemo olesenele konce, stebla pa poševno narežemo na 2 cm dolge kose. Češnjeve paradižnike operemo in razpolovimo. Ovčji sir narežemo na kocke. Čemaževe liste narežemo na ozke trakove.

2

Polovični količini čemaža dodamo mleko, sladko in kislo smetano, gorčico in parmezan ter naredimo pire; začinimo s soljo in poprom. Čemaževemu pireju dodamo obe jajci in ponovno hitro zmiksamo. Vmešamo polovico preostalega čemaža.

3

Krompir olupimo in narežemo na rezine. Krompirjeve rezine in koščke belušev pomešamo s pripravljeno omako in maso napolnimo v model za narastek, ki smo ga rahlo namazali z maslom. Narastek pokrijemo z alufolijo in pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C. Po 15 minutah pečenja vzamemo narastek iz pečice, po površini razporedimo paradižnikove polovičke in kocke ovčjega sira ter odkrito pečemo nadaljnjih 10 minut. Preden narastek ponudimo, ga potresemo s preostalim čemažem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.