
Juha iz prekajene krače in suhega graha
Ko ne vemo kam bi s kračo, ki nam je ostala za veliko noč, pripravite to okusno juho z grahom.
Juha iz prekajene krače in suhega graha
Ko ne vemo kam bi s kračo, ki nam je ostala za veliko noč, pripravite to okusno juho z grahom.

Sestavine
- prekajena svinjska krača ali šunka, težka pribl. 1 kg
- 200 g suhega (razcepljenega) graha
- 2 čebuli
- 2 korenja
- 2 lovorova lista
- 1 steblo zelene
- 300 g zamrznjenega graha
- hrustljav kruh, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- prekajena svinjska krača ali šunka, težka pribl. 1 kg
- 200 g suhega (razcepljenega) graha
- 2 čebuli
- 2 korenja
- 2 lovorova lista
- 1 steblo zelene
- 300 g zamrznjenega graha
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Postopek
Suh grah čez noč namočimo. Čebuli olupimo in grobo nasekljamo. Korenje operemo, ostrgamo in grobo narežemo. Zeleno grobo nasekljamo.
Kračo (ali šunko) prelijemo z 2 litroma hladne vode in zavremo. V lonec damo vse sestavine, razen zamrznjenega graha, in spet zavremo. Ogenj zmanjšamo in kuhljamo 1,5 do 2,5 ure. Vmes po potrebi dolivamo vodo, da je količina enaka kot pred začetkom kuhanja. Ko se krača skuha in zmehča, jo lahko prerežemo na pol, da je vsa prekrita z vodo. Kuhamo jo toliko časa, da lahko njeno meso natrgamo na manjše kose.
Kračo vzamemo iz juhe in ji odstranimo kožo in kost. Še vročo natrgamo na manjše kose. Juhi odstranimo lovorova lista in ji dodamo zamrznjen grah. Kuhamo kakšno minuto, nato pa juho s paličnim mešalnikom gladko zmešamo. Če je pregosta, jo razredčimo z malo vode. Primešamo ji skoraj vse meso in jo razdelimo na krožnike. Posujemo jo s preostalim mesom in postrežemo s hrustljavim kruhom.