
Kaj boste skuhali danes?
Juha iz prekajene krače in suhega graha
Ko ne vemo kam bi s kračo, ki nam je ostala za veliko noč, pripravite to okusno juho z grahom.
Juha iz prekajene krače in suhega graha
Ko ne vemo kam bi s kračo, ki nam je ostala za veliko noč, pripravite to okusno juho z grahom.

Sestavine
- prekajena svinjska krača ali šunka, težka pribl. 1 kg
- 200 g suhega (razcepljenega) graha
- 2 čebuli
- 2 korenja
- 2 lovorova lista
- 1 steblo zelene
- 300 g zamrznjenega graha
- hrustljav kruh, ko postrežemo

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- prekajena svinjska krača ali šunka, težka pribl. 1 kg
- 200 g suhega (razcepljenega) graha
- 2 čebuli
- 2 korenja
- 2 lovorova lista
- 1 steblo zelene
- 300 g zamrznjenega graha
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Postopek
Suh grah čez noč namočimo. Čebuli olupimo in grobo nasekljamo. Korenje operemo, ostrgamo in grobo narežemo. Zeleno grobo nasekljamo.
Kračo (ali šunko) prelijemo z 2 litroma hladne vode in zavremo. V lonec damo vse sestavine, razen zamrznjenega graha, in spet zavremo. Ogenj zmanjšamo in kuhljamo 1,5 do 2,5 ure. Vmes po potrebi dolivamo vodo, da je količina enaka kot pred začetkom kuhanja. Ko se krača skuha in zmehča, jo lahko prerežemo na pol, da je vsa prekrita z vodo. Kuhamo jo toliko časa, da lahko njeno meso natrgamo na manjše kose.
Kračo vzamemo iz juhe in ji odstranimo kožo in kost. Še vročo natrgamo na manjše kose. Juhi odstranimo lovorova lista in ji dodamo zamrznjen grah. Kuhamo kakšno minuto, nato pa juho s paličnim mešalnikom gladko zmešamo. Če je pregosta, jo razredčimo z malo vode. Primešamo ji skoraj vse meso in jo razdelimo na krožnike. Posujemo jo s preostalim mesom in postrežemo s hrustljavim kruhom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krompirjeva solata
Rižev kolač, odišavljen s pomarančo
Kremna juha iz zelene z ovčjim sirom in kruhki z bučnim oljem
Ta kremna juha je zdravilna in zelo okusna.