Kaj boste skuhali danes?
Krompir, kuhan v lovorovem mleku
Krompir, kuhan v lovorovem mleku
Sestavine
- 100 g masla
- 1 kg drobnega krompirja čvrste sorte
- 6–8 lovorovih listov (svežih ali posušenih)
- 8,5 dl polnomastnega mleka
- sol
- poper
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 100 g masla
- 1 kg drobnega krompirja čvrste sorte
- 6–8 lovorovih listov (svežih ali posušenih)
- 8,5 dl polnomastnega mleka
- sol
- poper
Postopek
Krompir ostrgamo. V veliki kozici stopimo maslo, dodamo krompir, solimo in popramo ter počasi pečemo približno 10 minut, da se po vseh straneh obarva.
Ko je krompir zlato rjavo obarvan, dodamo lovorove liste in prilijemo toliko mleka, da prekrije krompir. Počasi kuhamo 20 minut, da se krompir skuha. Štedilnik ugasnemo in krompir pustimo v mleku, dokler ga ne postrežemo. Odcedimo ga tik pred postrežbo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Goveji jezik s šparglji
Piščanec z ražnja v citrusni marinadi
Piščanec, odlična marinada in malo čarovnije - pa je tu odlično kosilo.