
Krompir, kuhan v lovorovem mleku
Krompir, kuhan v lovorovem mleku

Sestavine
- 100 g masla
- 1 kg drobnega krompirja čvrste sorte
- 6–8 lovorovih listov (svežih ali posušenih)
- 8,5 dl polnomastnega mleka
- sol
- poper

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 100 g masla
- 1 kg drobnega krompirja čvrste sorte
- 6–8 lovorovih listov (svežih ali posušenih)
- 8,5 dl polnomastnega mleka
- sol
- poper
Postopek
Krompir ostrgamo. V veliki kozici stopimo maslo, dodamo krompir, solimo in popramo ter počasi pečemo približno 10 minut, da se po vseh straneh obarva.
Ko je krompir zlato rjavo obarvan, dodamo lovorove liste in prilijemo toliko mleka, da prekrije krompir. Počasi kuhamo 20 minut, da se krompir skuha. Štedilnik ugasnemo in krompir pustimo v mleku, dokler ga ne postrežemo. Odcedimo ga tik pred postrežbo.