
Kaj boste skuhali danes?
Krhki kruhki naan na žaru
Če ste se naveličali klasičnih lepinj, pripravite naan na žaru
Krhki kruhki naan na žaru
Če ste se naveličali klasičnih lepinj, pripravite naan na žaru

Sestavine
- 300 g moke
- 1 žlička sladkorja
- ½ žličke sode bikarbone
- 3 žlice navadnega jogurta
- 1 jajce
- jedilno olje za pekač in testo
- za oreh masla, ko postrežemo
nadev
- 1 žlička soli
- 1 žlica suhega timijana
- 1 majhna rdeča čebula
- veliko prgišče koriandra
- ¼ žličke čilija v prahu (po želji)

Diši po Pomurju: zlato zapečeni Stankini langaši
Včasih najboljše jedi ne nastanejo s pomočjo tehtnice, ampak po občutku. Tako kot langaš Stanke Garai – zlato zapečen, mehak in dišeč.

Pozabite na klasično lazanjo, ta različica je noro dobra
Na družbenih omrežjih trenutno navdušuje nova zimska tolažilna jed – enolončnica po navdihu lazanje.

Šest odličnih idej, kako porabiti star kruh
Naši predniki kruha nikoli niso metali stran. Preverite preproste in okusne načine, kako ga porabiti – od zajtrkov do sladic in hrustljavih prigrizkov.
Sestavine
- 300 g moke
- 1 žlička sladkorja
- ½ žličke sode bikarbone
- 3 žlice navadnega jogurta
- 1 jajce
- jedilno olje za pekač in testo
- za oreh masla, ko postrežemo
nadev
- 1 žlička soli
- 1 žlica suhega timijana
- 1 majhna rdeča čebula
- veliko prgišče koriandra
- ¼ žličke čilija v prahu (po želji)
Postopek
Zmešamo moko, sladkor, sodo in sol; dodamo jogurt, razžvrkljano jajce in 1 dl vode ter zamesimo v testo, ki naj bo precej mokro. Gnetemo ga kakih 10 minut, da postane mehko in gladko. Če je presuho, mu dodamo žlico vode in znova pregnetemo.
Testo oblikujemo v kroglo, jo premažemo z oljem in položimo v čisto skledo.
Prekrijemo s krpo in krožnikom ter pustimo, da počiva 1 do 2 uri.
Čebulo in koriander drobno nasekljamo. V skledici zmešamo sestavine za nadev. Testo razdelimo na 6 kroglic; eno od njih razvaljamo kar se da na tanko. Premažemo z žličko olja in potresemo z malo nadeva. Zvijemo kot rulado, potem pa konca narahlo potegnemo narazen, da se raztegne v dolg valj, ki ga nato zvijemo v obliko polžka. Pokrijemo ga z vlažno kuhinjsko krpo in postopek ponovimo s preostalimi testenimi kroglicami.
Zakurimo žar in z oljem premažemo mrežico (ali uporabimo rebrasto ponev). Testo razvaljamo v ovale, ki naj bodo precej tanki – nič ne de, če se tu in tam natrgajo. Kruhke pečemo 1 do 2 minuti na vsaki strani, dokler se ne pojavijo temne proge, testo pa se rahlo napihne in prepeče. Naenkrat lahko pečemo toliko kruhkov, kolikor jih gre v ponev ali na mrežico. Pečene premažemo s kančkom masla in postrežemo vroče.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sarma
V sezoni kislega zelja se sarme vedno priležejo, so pa tudi obvezna spremljava dunajskim filharmonikom na novega leta dan. Pripravite jih vnaprej!