
Kremna juha iz topinamburja s pečenimi jurčki
Kremna juha iz topinamburja s pečenimi jurčki

Sestavine
- 500 g topinamburja
- 8 dl goveje juhe (lahko iz kocke)
- 2 dl sladke smetane
- 200 g jurčkov
- 1 strok česna
- 1 žlica peteršiljevih lističev
- 1 žlica masla
- sol
- poper

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 500 g topinamburja
- 8 dl goveje juhe (lahko iz kocke)
- 2 dl sladke smetane
- 200 g jurčkov
- 1 strok česna
- 1 žlica peteršiljevih lističev
- 1 žlica masla
- sol
- poper
Postopek
Topinambur tanko olupimo ali pa samo skrtačimo pod tekočo vodo. Narežemo ga na koščke in pokrito kuhamo približno 10 minut v juhi, ki smo ji dodali sladko smetano.
Gobe očistimo in narežemo na trakove. Česen olupimo in narežemo na tanke lističe. Peteršilj drobno narežemo. Gobe in česen popečemo v ponvi na vročem maslu, nato pa pečemo še toliko časa, da izločena tekočina izpari. Primešamo peteršilj in odstavimo.
Juho zmešamo s paličnim mešalnikom, začinimo s soljo in poprom in ponudimo s pečenimi jurčki.