© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladno-kavne skodelice

Idealna sladica za fino večerjo

Čokoladno-kavne skodelice

Idealna sladica za fino večerjo

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI740930_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 200 g temne čokolade
  • 1 dl močne kave
  • 4 žlice žganja po želji (rum, brendi, mandljev liker ...)
  • 4 dl sladke smetane
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • kakav v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g temne čokolade
  • 1 dl močne kave
  • 4 žlice žganja po želji (rum, brendi, mandljev liker ...)
  • 4 dl sladke smetane
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • kakav v prahu za posip

Postopek

1

Čokolado nalomimo na koščke in jo damo v skledo skupaj s kavo in alkoholom. Zavremo 2,5 dl sladke smetane, z njo prelijemo čokoladno mešanico in mešamo toliko časa, da se čokolada stopi in dobimo gladko zmes. Razdelimo jo v 6 skodelic in pustimo v hladilniku čez noč, da se masa strdi.

2

Pred postrežbo rahlo stepemo preostalo sladko smetano s sladkorjem, jo razdelimo na strjeno čokoladno-kavno maso in potresemo s kakavom v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.