
Čokoladno-kavne skodelice
Idealna sladica za fino večerjo
Čokoladno-kavne skodelice
Idealna sladica za fino večerjo

Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 1 dl močne kave
- 4 žlice žganja po želji (rum, brendi, mandljev liker ...)
- 4 dl sladke smetane
- 2 žlici rjavega sladkorja
- kakav v prahu za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 1 dl močne kave
- 4 žlice žganja po želji (rum, brendi, mandljev liker ...)
- 4 dl sladke smetane
- 2 žlici rjavega sladkorja
- kakav v prahu za posip
Postopek
Čokolado nalomimo na koščke in jo damo v skledo skupaj s kavo in alkoholom. Zavremo 2,5 dl sladke smetane, z njo prelijemo čokoladno mešanico in mešamo toliko časa, da se čokolada stopi in dobimo gladko zmes. Razdelimo jo v 6 skodelic in pustimo v hladilniku čez noč, da se masa strdi.
Pred postrežbo rahlo stepemo preostalo sladko smetano s sladkorjem, jo razdelimo na strjeno čokoladno-kavno maso in potresemo s kakavom v prahu.