© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kostanjeva torta

Iz kostanja lahko nastanejo čudovite sladice!

Kostanjeva torta

Iz kostanja lahko nastanejo čudovite sladice!

Čas priprave 1 h 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12–14 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
HG_Kastanientorte_kuk_7113_11-12_558x620_acf_cropped

Sestavine

bisvit

  • 200 g kristalnega sladkorja
  • 1,5 dl olja
  • 4 jajca
  • 300 g moke
  • 4 žlice kakava
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli

krema

  • 5 dl sladke smetane
  • 2 zavojčka utrjevalca za smetano
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 200 g pretlačenega kostanja
  • 1 lonček čokoladne glazure

za okras

  • mandljevi lističi
  • kuhan kostanj, po želji glaziran s sladkorjem
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

bisvit

  • 200 g kristalnega sladkorja
  • 1,5 dl olja
  • 4 jajca
  • 300 g moke
  • 4 žlice kakava
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli

krema

  • 5 dl sladke smetane
  • 2 zavojčka utrjevalca za smetano
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 200 g pretlačenega kostanja
  • 1 lonček čokoladne glazure

za okras

  • mandljevi lističi
  • kuhan kostanj, po želji glaziran s sladkorjem

Postopek

1

Kristalni sladkor penasto zmešamo z oljem in jajci. Moko zmešamo s kakavom, pecilnim praškom in soljo, presejemo na jajčno zmes in zmešamo. Maso napolnimo v tortni model s premerom 24 cm in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 40 minut.

2

Medtem pripravimo kremo. Smetani dodamo utrjevalec in jo čvrsto stepemo. Vmešamo sladkor v prahu, nato pa še pretlačen kostanj.

3

Ohlajen tortni biskvit vodoravno prerežemo in napolnimo s kostanjevo kremo.

4

Torto vsenaokrog namažemo s čokoladno glazuro, po obodu potresemo z mandljevimi lističi, okrasimo s kuhanimi glaziranimi kostanji in po želji okrasimo še s čokoladnimi nitkami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.