
Kostanjeva torta
Iz kostanja lahko nastanejo čudovite sladice!
Kostanjeva torta
Iz kostanja lahko nastanejo čudovite sladice!

Sestavine
bisvit
- 200 g kristalnega sladkorja
- 1,5 dl olja
- 4 jajca
- 300 g moke
- 4 žlice kakava
- 1 žlička pecilnega praška
- ščepec soli
krema
- 5 dl sladke smetane
- 2 zavojčka utrjevalca za smetano
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 g pretlačenega kostanja
- 1 lonček čokoladne glazure
za okras
- mandljevi lističi
- kuhan kostanj, po želji glaziran s sladkorjem

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
bisvit
- 200 g kristalnega sladkorja
- 1,5 dl olja
- 4 jajca
- 300 g moke
- 4 žlice kakava
- 1 žlička pecilnega praška
- ščepec soli
krema
- 5 dl sladke smetane
- 2 zavojčka utrjevalca za smetano
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 g pretlačenega kostanja
- 1 lonček čokoladne glazure
za okras
- mandljevi lističi
- kuhan kostanj, po želji glaziran s sladkorjem
Postopek
Kristalni sladkor penasto zmešamo z oljem in jajci. Moko zmešamo s kakavom, pecilnim praškom in soljo, presejemo na jajčno zmes in zmešamo. Maso napolnimo v tortni model s premerom 24 cm in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 40 minut.
Medtem pripravimo kremo. Smetani dodamo utrjevalec in jo čvrsto stepemo. Vmešamo sladkor v prahu, nato pa še pretlačen kostanj.
Ohlajen tortni biskvit vodoravno prerežemo in napolnimo s kostanjevo kremo.
Torto vsenaokrog namažemo s čokoladno glazuro, po obodu potresemo z mandljevimi lističi, okrasimo s kuhanimi glaziranimi kostanji in po želji okrasimo še s čokoladnimi nitkami.