© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladno-kostanjeva kremna torta

Kakor nalašč, da sklene slavnostno večerjo

Čokoladno-kostanjeva kremna torta

Kakor nalašč, da sklene slavnostno večerjo

Čas priprave 1 h + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 10–12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cokoladno-kostanjeva-kremna-torta_PS-e1511346114258_558x620_acf_cropped

Sestavine

biskvit

  • 50 g stopljenega masla
  • 3 jajca
  • 80 g sladkorja
  • 40 g moke
  • 40 g kakava
  • 2 žlici brendija

krema

  • 450 g nesladkanega kostanjevega pireja
  • 2 jajci
  • 400 g črne čokolade (z ne previsoko vsebnostjo kakava)
  • 6 dl sladke smetane
  • kakav za posip
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

biskvit

  • 50 g stopljenega masla
  • 3 jajca
  • 80 g sladkorja
  • 40 g moke
  • 40 g kakava
  • 2 žlici brendija

krema

  • 450 g nesladkanega kostanjevega pireja
  • 2 jajci
  • 400 g črne čokolade (z ne previsoko vsebnostjo kakava)
  • 6 dl sladke smetane
  • kakav za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Namastimo tortni model premera 26 cm, dno in obod pa obložimo s papirjem za peko. Jajca stepamo s sladkorjem, da nastane svetla penasta masa. Moko zmešamo s kakavom, zmes presejemo na jajčno maso in jo previdno vmešamo, nato vmešamo še stopljeno maslo. Biskvitno maso preložimo v model in jo z lopatko poravnamo od sredine navzven, tako da testo zategnemo na rob. Pečemo 8 do 10 minut, da masa naraste in postane trdna na otip. Ohladi naj se v modlu.

2

Medtem pripravimo kremo. Rumenjake ločimo od beljakov in jih s kostanjevim pirejem stepemo v čim bolj gladko kremo. Čokolado razlomimo na koščke in jo nad soparo stopimo s polovico smetane, nato zmes odstavimo z ognja in jo vtepemo v kostanjevo mešanico.

3

Beljake stepemo v trd sneg. V drugi skledi stepemo preostalo smetano in jo vmešamo v čokoladno-kostanjevo mešanico; na koncu vmešamo še sneg.

4

Ohlajen biskvit vzamemo iz modla in odstranimo papir. Model očistimo in obod ponovno obložimo s čistim kosom papirja za peko. V model položimo biskvit in ga pokapljamo z brendijem, nato čez biskvit vlijemo čokoladno-kostanjevo kremo, poravnamo vrh in model postavimo na hladno za najmanj 5 ur ali pa čez noč, da se krema strdi.

5

Pred postrežbo previdno odstranimo tortni obroč s papirjem in torto obilno posujemo s kakavom. Razrežemo jo in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.