© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kostanjeva marmelada

Kostanjeva marmelada

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kostanjeva-marmelada_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kg kostanja (maroni)
  • 1 kg želirnega sladkorja
  • 4 dl vode
  • 2 vaniljeva stroka
  • 5 lovorovih listov
  • 2 žlici ruma za flambiranje

Sestavine

  • 1 kg kostanja (maroni)
  • 1 kg želirnega sladkorja
  • 4 dl vode
  • 2 vaniljeva stroka
  • 5 lovorovih listov
  • 2 žlici ruma za flambiranje

Postopek

1

Kostanj kuhamo do mehkega približno 40 minut. Nato ga olupimo in še toplega zmeljemo z mesoreznico ali pretlačimo s stiskalnico za krompir. Vaniljeva stroka vzdolžno razpolovimo. Dva pollitrska kozarca za vlaganje skrbno operemo in splaknemo z vročo vodo.

2

V vodi raztopimo želirni sladkor. Dodamo pretlačen kostanj, lovorove liste in vaniljeva stroka. Med stalnim mešanjem počasi kuhljamo pol ure. Lovor in vaniljeva stroka odstranimo. Marmelado napolnimo v pripravljena kozarca, pokapamo z rumom, flambiramo, nato pa kozarca takoj zapremo.

 

Priljubljeni recepti

Sledovi zvitki z gorčico in panceto

Ribji zvitki

50 min
Enostavno

Kremna juha iz zelene z ovčjim sirom in kruhki z bučnim oljem

Ta kremna juha je zdravilna in zelo okusna.

Enostavno

Limonovo-borovničeva riževa pita

Mlečni riž je lahko tudi sestavni del krhke pite

1 h 30 min
Enostavno

Marinirani fileji zlatovčice s piro in zelenjavo

Ribo zlatovčico lahko postrežemo tudi s piro.

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.