Kaj boste skuhali danes?
Kostanjeva marmelada
Kostanjeva marmelada
Sestavine
- 1 kg kostanja (maroni)
- 1 kg želirnega sladkorja
- 4 dl vode
- 2 vaniljeva stroka
- 5 lovorovih listov
- 2 žlici ruma za flambiranje
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 1 kg kostanja (maroni)
- 1 kg želirnega sladkorja
- 4 dl vode
- 2 vaniljeva stroka
- 5 lovorovih listov
- 2 žlici ruma za flambiranje
Postopek
Kostanj kuhamo do mehkega približno 40 minut. Nato ga olupimo in še toplega zmeljemo z mesoreznico ali pretlačimo s stiskalnico za krompir. Vaniljeva stroka vzdolžno razpolovimo. Dva pollitrska kozarca za vlaganje skrbno operemo in splaknemo z vročo vodo.
V vodi raztopimo želirni sladkor. Dodamo pretlačen kostanj, lovorove liste in vaniljeva stroka. Med stalnim mešanjem počasi kuhljamo pol ure. Lovor in vaniljeva stroka odstranimo. Marmelado napolnimo v pripravljena kozarca, pokapamo z rumom, flambiramo, nato pa kozarca takoj zapremo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kremna juha iz zelene z ovčjim sirom in kruhki z bučnim oljem
Ta kremna juha je zdravilna in zelo okusna.
Limonovo-borovničeva riževa pita
Mlečni riž je lahko tudi sestavni del krhke pite
Marinirani fileji zlatovčice s piro in zelenjavo
Ribo zlatovčico lahko postrežemo tudi s piro.