Kaj boste skuhali danes?
Kostanjeva marmelada
Kostanjeva marmelada
Sestavine
- 1 kg kostanja (maroni)
- 1 kg želirnega sladkorja
- 4 dl vode
- 2 vaniljeva stroka
- 5 lovorovih listov
- 2 žlici ruma za flambiranje
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 kg kostanja (maroni)
- 1 kg želirnega sladkorja
- 4 dl vode
- 2 vaniljeva stroka
- 5 lovorovih listov
- 2 žlici ruma za flambiranje
Postopek
Kostanj kuhamo do mehkega približno 40 minut. Nato ga olupimo in še toplega zmeljemo z mesoreznico ali pretlačimo s stiskalnico za krompir. Vaniljeva stroka vzdolžno razpolovimo. Dva pollitrska kozarca za vlaganje skrbno operemo in splaknemo z vročo vodo.
V vodi raztopimo želirni sladkor. Dodamo pretlačen kostanj, lovorove liste in vaniljeva stroka. Med stalnim mešanjem počasi kuhljamo pol ure. Lovor in vaniljeva stroka odstranimo. Marmelado napolnimo v pripravljena kozarca, pokapamo z rumom, flambiramo, nato pa kozarca takoj zapremo.