© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kostanjeva marmelada

Kostanjeva marmelada

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kostanjeva-marmelada_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kg kostanja (maroni)
  • 1 kg želirnega sladkorja
  • 4 dl vode
  • 2 vaniljeva stroka
  • 5 lovorovih listov
  • 2 žlici ruma za flambiranje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg kostanja (maroni)
  • 1 kg želirnega sladkorja
  • 4 dl vode
  • 2 vaniljeva stroka
  • 5 lovorovih listov
  • 2 žlici ruma za flambiranje

Postopek

1

Kostanj kuhamo do mehkega približno 40 minut. Nato ga olupimo in še toplega zmeljemo z mesoreznico ali pretlačimo s stiskalnico za krompir. Vaniljeva stroka vzdolžno razpolovimo. Dva pollitrska kozarca za vlaganje skrbno operemo in splaknemo z vročo vodo.

2

V vodi raztopimo želirni sladkor. Dodamo pretlačen kostanj, lovorove liste in vaniljeva stroka. Med stalnim mešanjem počasi kuhljamo pol ure. Lovor in vaniljeva stroka odstranimo. Marmelado napolnimo v pripravljena kozarca, pokapamo z rumom, flambiramo, nato pa kozarca takoj zapremo.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.