© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kostanjeva juha s kunčjim filejem

Kostanjeva juha, ki je omamno dobra!

Kostanjeva juha s kunčjim filejem

Kostanjeva juha, ki je omamno dobra!

Čas priprave 2 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Sh_kastaniensuppe2_10-11-1pix_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kg kostanja (pribl. 500 g pečenega in olupljenega)
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlica masla
  • 3 žlice olja
  • 4 dl zelenjavne osnove
  • 4 dl vode
  • 2,5 dl sladke smetane
  • ščepec soli in sveže zmlet poper
  • 2 žlici limonovega soka
  • 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
  • 2 kunčja fileja po 125 g
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg kostanja (pribl. 500 g pečenega in olupljenega)
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlica masla
  • 3 žlice olja
  • 4 dl zelenjavne osnove
  • 4 dl vode
  • 2,5 dl sladke smetane
  • ščepec soli in sveže zmlet poper
  • 2 žlici limonovega soka
  • 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
  • 2 kunčja fileja po 125 g

Postopek

1

Kostanj na izbočeni strani križno zarežemo, stresemo na pekač in pečemo v prej segreti pečici pri 200 °C toliko časa, da lupina razpoka. Potem kostanj olupimo in grobo nasekljamo.

2

Čebulo olupimo in nasekljamo. Česen olupimo in stisnemo. V kozici raztopimo maslo in žlico olja. Dodamo čebulo, česen in 400 g nasekljanega kostanja. Zmes med mešanjem podušimo, dolijemo zelenjavno osnovo, vodo in sladko smetano ter na blagem ognju pokrito kuhljamo približno 20 minut.

3

Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom v kremno juho, začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom ter vmešamo nasekljan rožmarin. Preostali kostanj med mešanjem hrustljavo prepražimo na žlici olja.

4

Kunčje fileje skrbno očistimo, solimo, popramo in na močnem ognju na obeh straneh spečemo na žlici olja (pečemo približno 5 minut). Fileje zavijemo v aluminijasto folijo in pustimo počivati 10 minut, nato jih narežemo na tanke rezine. V globoke krožnike damo po tri rezinice mesa, dolijemo pripravljeno kostanjevo juho, potresemo s praženim kostanjem in ponudimo.

Nasvet

H kostanjevi juhi še bolj kot kunčji file tekne meso s hrbta divjega zajca.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.