© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kostanj v pomarančnem sirupu z likerjem

Kostanj v pomarančnem sirupu z likerjem

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 ½ kg
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Chesnuts in Cointreau

Sestavine

  • 1 ½ kg kostanja v lupini ali 800 g kuhanega olupljenega kostanja (lahko vakuumsko pakiranega)
  • 1 pomaranča
  • 1 vaniljev strok
  • 250 g sladkorja
  • 250 g svetlega rjavega sladkorja
  • 1 dl pomarančnega likerja (cointreau)
  • vaniljev sladoled ali maskarpone in smetana, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 ½ kg kostanja v lupini ali 800 g kuhanega olupljenega kostanja (lahko vakuumsko pakiranega)
  • 1 pomaranča
  • 1 vaniljev strok
  • 250 g sladkorja
  • 250 g svetlega rjavega sladkorja
  • 1 dl pomarančnega likerja (cointreau)
  • vaniljev sladoled ali maskarpone in smetana, ko postrežemo

Postopek

1

Da bi kostanj olupili, zarežemo v plosko stran vsakega kostanja. Šest kostanjev damo na krožnik in jih v mikrovalovni pečici na visoki temperaturi segrevamo 1 minuto. Nadenemo si gumijaste rokavice in olupimo zunanjo lupino ter notranjo rjavo kožico kostanja. Postopek ponavljamo, dokler ne olupimo vsega kostanja. Olupljen kostanj damo v kozico, ga prelijemo z vodo in zavremo. Počasi ga kuhamo 25 minut, nato ga dobro odcedimo.

2

Pomarančo olupimo z lupilnikom za zelenjavo, da dobimo tanke trakce, vaniljev strok pa po dolžini prerežemo na pol. Trakove pomarančne lupine, obe polovici vaniljevega stroka, oba sladkorja in 4 dl vode damo v kozico in počasi zavremo. Mešamo, da se sladkor stopi. Počasi kuhamo približno 15 minut, da postane tekočina podobna sirupu. Kozico odstavimo s kuhalne površine in v sirup vmešamo pomarančni liker.

3

Kostanj damo v sterilizirane kozarčke in ga prelijemo s sirupom, da je z njim pokrit. Kozarčke dobro zapremo. Kostanj lahko v hladnem in suhem prostoru hranimo do 6 mesecev.

4

Tako pripravljen kostanj postrežemo z vaniljevim sladoledom ali z maskarponejem, ki ga zmešamo s toliko sladke smetane, da dobimo rahlo kremo.

Nasvet

Če nimamo mikrovalovne pečice, lahko kostanj 15 do 20 minut pečemo v navadni pečici pri 200 °C.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.