
Kaj boste skuhali danes?
Jagode s pomarančnim likerjem
Malce pijane marinirane jagode s citrusnim nadihom
Jagode s pomarančnim likerjem
Malce pijane marinirane jagode s citrusnim nadihom

Sestavine
- 500 g jagod
- 3 žlice pomarančnega likerja cointreau
- lupina 1 limone
- 4 žlice sladkorja v prahu
- metini listi za okras

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 500 g jagod
- 3 žlice pomarančnega likerja cointreau
- lupina 1 limone
- 4 žlice sladkorja v prahu
- metini listi za okras
Postopek
Jagode očistimo, operemo in razrežemo na polovice ali četrtine, odvisno od njihove velikosti. Damo jih v skledo, prelijemo z likerjem, dodamo limonovo lupino in sladkor v prahu ter vse skupaj zelo dobro premešamo. Skledo pokrijemo in pustimo eno uro ali več, da sok postane sirupast in jagode vpijejo nekaj alkohola.
Tik pred postrežbo lističe mete natrgamo na manjše kose, jih dodamo v skledo z jagodami, še enkrat premešamo. Jagode napolnimo v primerne kozarce ali skodelice in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečen sladki krompir s špinačo
Lahko ga postrežemo kot glavno jed ali kot spremljavo telečjim ali jagnječjim zarebrnicam.