© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagode s pomarančnim likerjem

Malce pijane marinirane jagode s citrusnim nadihom

Jagode s pomarančnim likerjem

Malce pijane marinirane jagode s citrusnim nadihom

Čas priprave 5 min + 1 ura za mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zesty strawberries with cointreau

Sestavine

  • 500 g jagod
  • 3 žlice pomarančnega likerja cointreau
  • lupina 1 limone
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • metini listi za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g jagod
  • 3 žlice pomarančnega likerja cointreau
  • lupina 1 limone
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • metini listi za okras

Postopek

1

Jagode očistimo, operemo in razrežemo na polovice ali četrtine, odvisno od njihove velikosti. Damo jih v skledo, prelijemo z likerjem, dodamo limonovo lupino in sladkor v prahu ter vse skupaj zelo dobro premešamo. Skledo pokrijemo in pustimo eno uro ali več, da sok postane sirupast in jagode vpijejo nekaj alkohola.

2

Tik pred postrežbo lističe mete natrgamo na manjše kose, jih dodamo v skledo z jagodami, še enkrat premešamo. Jagode napolnimo v primerne kozarce ali skodelice in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.