
Jagode s pomarančnim likerjem
Malce pijane marinirane jagode s citrusnim nadihom
Jagode s pomarančnim likerjem
Malce pijane marinirane jagode s citrusnim nadihom

Sestavine
- 500 g jagod
- 3 žlice pomarančnega likerja cointreau
- lupina 1 limone
- 4 žlice sladkorja v prahu
- metini listi za okras

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 500 g jagod
- 3 žlice pomarančnega likerja cointreau
- lupina 1 limone
- 4 žlice sladkorja v prahu
- metini listi za okras
Postopek
Jagode očistimo, operemo in razrežemo na polovice ali četrtine, odvisno od njihove velikosti. Damo jih v skledo, prelijemo z likerjem, dodamo limonovo lupino in sladkor v prahu ter vse skupaj zelo dobro premešamo. Skledo pokrijemo in pustimo eno uro ali več, da sok postane sirupast in jagode vpijejo nekaj alkohola.
Tik pred postrežbo lističe mete natrgamo na manjše kose, jih dodamo v skledo z jagodami, še enkrat premešamo. Jagode napolnimo v primerne kozarce ali skodelice in postrežemo.