© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagodne tortice z vinskim sladoledom

Jagodne tortice z vinskim sladoledom

Čas priprave 1 h 25 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 8–10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Erdbeertoertchen mit Weinschaumeis

Sestavine

vinski sladoled

  • 6 dl muškata
  • 170 g kristalnega sladkorja
  • 200 g masla
  • 3 rumenjaki

tortice

  • 100 g listnatega testa
  • 45 g masla
  • 45 g fino zmletih mandljev
  • 45 g kristalnega sladkorja
  • 15 g jedilnega škroba
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica pomarančnega likerja
  • 50 g sladke smetane
  • 50 g mleka
  • 40 g kristalnega sladkorja
  • sredica ½ vaniljevega stroka
  • 8 g jedilnega škroba
  • 250 g jagod
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

vinski sladoled

  • 6 dl muškata
  • 170 g kristalnega sladkorja
  • 200 g masla
  • 3 rumenjaki

tortice

  • 100 g listnatega testa
  • 45 g masla
  • 45 g fino zmletih mandljev
  • 45 g kristalnega sladkorja
  • 15 g jedilnega škroba
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica pomarančnega likerja
  • 50 g sladke smetane
  • 50 g mleka
  • 40 g kristalnega sladkorja
  • sredica ½ vaniljevega stroka
  • 8 g jedilnega škroba
  • 250 g jagod

Postopek

1

Najprej pripravimo sladoled. Vino in kristalni sladkor segrejemo na 60 °C. S paličnim mešalnikom vmešamo maslo in segrejemo do 80 °C. Zmes nalijemo v posodo mešalnika, dodamo rumenjake in stepamo osem minut, nato pa maso zamrznemo (uporabimo aparat za sladoled ali zamrzovalnik).

2

Listnato testo tanko razvaljamo na rahlo pomokani delovni površini. Z obodcem izrežemo okrogle rezine s premerom osem centimetrov. Zložimo jih na pekač, obložimo z alufolijo in v pečici, ki smo jo segreli na 200 °C, slepo spečemo. Pečemo približno 10 do 15 minut.

3

Maslo penasto zmešamo z mandlji in kristalnim sladkorjem. Dodamo jedilni škrob, rumenjak in pomarančni liker ter sestavine dobro zmešamo.

4

Sladko smetano (eno žličko prihranimo) zavremo z mlekom, kristalnim sladkorjem in sredico polovice vaniljevega stroka. Jedilni škrob zmešamo z žličko sladke smetane in rumenjakom; s to zmesjo povežemo vrelo tekočino. Maso stepamo toliko časa, da se ohladi, potem pa jo vmešamo v mandljevo maso in namažemo na slepo pečene tortice iz listnatega testa.

5

Jagode operemo, očistimo, razpolovimo ali razrežemo na četrtine in z njimi obložimo mandljevo maso. Tortice pečemo pri 180 °C slabih 10 minut. Ponudimo jih z vinskim sladoledom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.