Kaj boste skuhali danes?
Jogurtov sladoled iz kosmulj in bezga
Ko ga boste pokusili, boste vso bero kosmulj pretvorili v tale lahek in malo poseben sladoled!
Jogurtov sladoled iz kosmulj in bezga
Ko ga boste pokusili, boste vso bero kosmulj pretvorili v tale lahek in malo poseben sladoled!
Sestavine
- 400 g kosmulj
- 200 g rjavega sladkorja
- 3 žlice bezgovega sirupa
- 5 dl grškega jogurta
- 1,5 dl polnomastnega mleka
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 400 g kosmulj
- 200 g rjavega sladkorja
- 3 žlice bezgovega sirupa
- 5 dl grškega jogurta
- 1,5 dl polnomastnega mleka
Postopek
Kosmulje in sladkor stresemo v kozico in dodamo 2 žlici vode. Nežno segrevamo, da se sladkor stopi, nato temperaturo zvišamo in nekaj minut kuhamo, da se kosmulje zmehčajo.
Kozico odstavimo s štedilnika, vsebino stresemo v multipraktik in zmiksamo v pire. Dodamo bezgov sirup in ponovno zmiksamo. Pokusimo, ali je pire dovolj sladek in ima okus po bezgu – jogurt bo omilil okus, zato mora biti pire precej sladek. Če ni dovolj sladek, dodamo še malo sladkorja ali bezgovega sirupa in mešanico ponovno zmiksamo. Jogurt in mleko zmešamo v gladko maso, nato dodamo pire in vse ponovno premešamo.
Mešanico stresemo v strojček za pripravo sladoleda in mešamo približno 2 uri, da masa zamrzne.
Pripravljeni jogurt preložimo v posodo in jo damo za vsaj 3 ure v zamrzovalnik. Jogurt lahko v zamrzovalniku hranimo 2 meseca.
Nasvet
Če nimamo strojčka za sladoled, naredimo prva dva koraka, nato pa mešanico stresemo v posodo in jo postavimo za 4 ure v zamrzovalnik. Ko je jogurt zamrznjen, ga damo v multipraktik in zmiksamo, da se ledeni kristalčki razbijejo, nato ga vrnemo v zamrzovalnik. Postopek ponovimo še enkrat, nato pa lahko jogurt v zamrzovalniku hranimo 2 meseca.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom
Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara