
Jogurtov sladoled iz kosmulj in bezga
Ko ga boste pokusili, boste vso bero kosmulj pretvorili v tale lahek in malo poseben sladoled!
Jogurtov sladoled iz kosmulj in bezga
Ko ga boste pokusili, boste vso bero kosmulj pretvorili v tale lahek in malo poseben sladoled!

Sestavine
- 400 g kosmulj
- 200 g rjavega sladkorja
- 3 žlice bezgovega sirupa
- 5 dl grškega jogurta
- 1,5 dl polnomastnega mleka

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 400 g kosmulj
- 200 g rjavega sladkorja
- 3 žlice bezgovega sirupa
- 5 dl grškega jogurta
- 1,5 dl polnomastnega mleka
Postopek
Kosmulje in sladkor stresemo v kozico in dodamo 2 žlici vode. Nežno segrevamo, da se sladkor stopi, nato temperaturo zvišamo in nekaj minut kuhamo, da se kosmulje zmehčajo.
Kozico odstavimo s štedilnika, vsebino stresemo v multipraktik in zmiksamo v pire. Dodamo bezgov sirup in ponovno zmiksamo. Pokusimo, ali je pire dovolj sladek in ima okus po bezgu – jogurt bo omilil okus, zato mora biti pire precej sladek. Če ni dovolj sladek, dodamo še malo sladkorja ali bezgovega sirupa in mešanico ponovno zmiksamo. Jogurt in mleko zmešamo v gladko maso, nato dodamo pire in vse ponovno premešamo.
Mešanico stresemo v strojček za pripravo sladoleda in mešamo približno 2 uri, da masa zamrzne.
Pripravljeni jogurt preložimo v posodo in jo damo za vsaj 3 ure v zamrzovalnik. Jogurt lahko v zamrzovalniku hranimo 2 meseca.
Nasvet
Če nimamo strojčka za sladoled, naredimo prva dva koraka, nato pa mešanico stresemo v posodo in jo postavimo za 4 ure v zamrzovalnik. Ko je jogurt zamrznjen, ga damo v multipraktik in zmiksamo, da se ledeni kristalčki razbijejo, nato ga vrnemo v zamrzovalnik. Postopek ponovimo še enkrat, nato pa lahko jogurt v zamrzovalniku hranimo 2 meseca.